Matić predstavio program svoje Zelene liste, na izbore će s Bandićem

Dojučerašnji član Beljakovog HSS-a i zagrebački čelnik te stranke Nenad Matić osnovao je novu, Zelenu listu, s kojom će u Zagrebu izaći i na izbore. Neće imati svog gradonačelničkog kandidata nego će podržati Milana Bandića s kojim je ionako od ranije u koaliciji u Gradskoj skupštini.

Nenad Matić je, podsjetimo, poput brojnih drugih HSS-ovaca napustio tu stranku. Nisu mogli naći zajednički jezik s Krešom Beljakom koji je, osim što je stranku poveo u lijevo, gušio mogućnost bilo kakvog mišljenja suprotnog od svog vlastitog. Puknulo je kad je Matića, Marijanu Petir i druge suspendirao kada su izrazili želju da se kandidiraju na unutarstranačkim izborima.

Zelena lista Nenada Matića u ovim trenucima okuplja 700-tinjak članova u Zagrebu i još 300-tinjak van Zagreba. Glavne točke programa su im održivi razvoj, ekologija, briga za hrvatsko selo, domaću proizvodnju i sve što s time ide. Poseban naglasak stavljaju i na zaštitu kućnih ljubimaca.

Više u intervjuu!!

Na predstojećim lokalnim izborima podržat će, zajedno s SMSH-om Višnje Fortune, aktualnog gradonačelnika Milana Bandića, koji je nazočio nedjeljnom skupu novoosnovane Zelene liste.