Stojak: “Možemo od Bandića očekivati još oproštajnih poklona”

Aktualna zbivanja komentirali smo jutros sa HNS-ovim zastupnikom u Gradskoj skupštini Tomislavom Stojakom. Zapošljavanja u Zagrebačkom holdingu, visoke plaće novopečenih direktora, čudna radna mjesta i slično. Komentirali smo i najnoviji potez gradonačelnika Bandića kojim Skupštinu otvara nacionalnim manjinama, kao i opraštanje prvog prekršaja švercerima u ZET-u.

Kako doznaje Dalje, u Holdingu je u posljednjih 18 mjeseci zaposleno 150 ljudi, a samo posljednja tri i pol njih 40. Uglavnom se radi o HDZ-ovcima koji su u koaliciji s Bandićem. Plaće i do 18 tisuća kuna, direktorska mjesta, a pravih radnika u toj tvrtki nedostaje?

Dokle god imamo gradonačelnika koji radi što hoće i zapošljava na “Halo Bing, kako brat”, dotle Zagrepčani neće imati pristojnu Gradsku upravu niti kvalitetan Holding kakvog zaslužuju! Kuloari govore i o velikom zapošljavanju posljednjih mjeseci u Holdingu, ne bih volio da se pokaže da se time vraćaju dugovi zato što je podržan Proračun gradonačelniku prije par mjeseci. Holding treba velike promjene, usluga treba biti kvalitetnija i jeftinija, treba zaposliti više radnika koji će se brinuti o potrebama svojih sugrađana, a ne o foteljama i kancelarijama.

Osim nedavno uvedene polusatne karte od 4 kune u ZET-u, švercerima će se opraštati prvo švercanje. Radi li se o predizbornim potezima?

Ma neeee, to je jedna altruistična gesta našeg gradonačelnika. Naravno, izbori su pred vratima, gradonačelnik ne stoji baš najbolje u anketama i svašta će pokušati izmisliti da bi se svidio ljudima. Možemo očekivati uskoro još “oproštajnih” poklona od njega.

Gradonačelnik otvara Skupštinu manjinama. U novom sazivu Skupštine trebalo bi sjediti 6 pripadnika nacionalnih manjina, ako prijedlog prođe. Kako to komentirate?

Politikantska igra koja se gradonačelniku može obiti o glavu. Koliko se radi o “velikoj” brizi za nacionalne manjine dovoljno govori činjenica da smo prije dva mjeseca mijenjali Statut Zagreba radi mjesne samouprave, a niti jednom jedinom riječju Milan Bandić tada nije spomenuo niti mislio o manjinama. Uostalom, on ovim prijedlogom poručuje vijećima nacionalnih manjina u Zagrebu da su nebitna i da njihov kvalitetan rad svih ovih godina ništa ne valja! A to je jako, jako ružno i loše.

Stanovnici Jaruna konačno su, nakon gotovo godinu dana, dobili traženi park za pse?

Uspjeli smo napraviti park za pse na Jarunu, trajalo je skoro godinu dana ali … vrijedilo je jer se time uspjela ostvariti direktna inicijativa 700 sugrađana koji su ga tražili. Sretan sam radi toga, hvala svima koji su svojim aktivnostima tome pridonijeli.