“Večer poezije Željka Krznarića” za Dan žena

Željko Krznarić

Družili smo se jutros sa Željkom Krznarićem, pjesnikom, tekstopiscem i novinarom, dobitnikom brojnih književnih i drugih nagrada, čije su se pjesme našle na repertoaru brojnih poznatih domaćih pjevača. Za nekoliko dana održat će se čak dva književno-glazbena događanja na kojima će se čitati, svirati i pjevati Krznarićeve pjesme.

Dobro jutro! Predstavite nam se ukratko, za one koji Vas ne znaju?

Jutro! Zovem se Željko Krznarić. Pjesnik sam i tekstopisac, ali i novinar. Objavio sam do sada 17 knjiga poezije. Više od 450 mojih tekstova uglazbili su domaći pjevači. Ističem onu poznatu “Uzaluzd vam trud svirači”, koju izvodi Prljavo kazalište. Dobitnik sam Porina, Tony Cetinski nastupio je na Eurosongu s mojom pjesmom “Nek ti bude ljubav sva” i tako dalje. Dobitnik sam i Nagrade Grada Zagreba kao i književne nagrade “Zvonimir Golob” za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu “Ti imaš oči koje sam nekad viđao”.

Pripremate dva događanja za ljubitelje poezije, prvo je na rasporedu 7. ožujka, o čemu se radi?

Da, u caffe galeriji “Lav” u Opatičkoj ulici 2. u utorak, 7. ožujka od 19 sati, održat će se Književna večer. Ovaj događaj nastavak je projekta “Zagrebački susreti”, a organiziramo ga povodom 4. obljetnice djelovanja “Udruge prijatelja sisačko-moslavačke regije”. Uz spomenutu udrugu, suorganizator je i zagrebački ogranak Bloka umirovljenici zajedno. Događaj će uveličati Dragan Spajić Gale na gitari te Mirko Švenda Žiga koji će nas počastiti s nekoliko mojih pjesama.

Već idući dan na rasporedu je drugi sličan događaj?

Da, povodom Međunarodnog praznika žena, održat ćemo u Klubu Milana Bandića u Praškoj 5 “Večer poezije Željka Krznarića”. Uz moju malenkost, u programu će sudjelovati i Dragan Spajić Gale, plesna skupinia Sheherezade te Sead Lipovača Zele iz “Divljih jagoda”. Sve počinje u 18 sati.

Događanje je i humanitarnog karaktera?

Tako je. Predsjednice Foruma žena Stranke rada i solidarnosti iz svih 17 zagrebačkih gradskih četvrti doći će s “Košaricama dobrote” , koje će kasnije dostaviti najpotrebitijim zagrebačkim obiteljima.

Vrata u Praškoj su otvorena za sve?

Jesu. Dobrodošli su svi ljubitelji poezije, dobre pjesme i još boljeg društva.

Ako se ne varam, trebao bi vam se pridružiti i predsjednik stranke, Milan Bandić?

Da, koliko znam. Rekao je da će doći.