Andrija Mikulić svoj rad u Skupštini ocijenio trojkom!

Andrija Mikulić

Predsjednik Gradske skupštine, HDZ-ovac Andrija Mikulić, podsjetio je na rad Skupštine otkako je u svibnju prošle godine zasjeo na njeno čelo nakon što je Darinko Kosor, dotadašnji njen predsjednik, podnio ostavku. Svoj rad ocijenio je dobrim, “carskom trojkom”, jer, kaže, nije ispunio sve što je zamislio. Od stotinu građana koji su mu se požalili na probleme, kaže, riješio ih je “samo” 94, dok je preostalih 6 u postupku rješavanja.

Andrija Mikulić je rekao kako je za njega i HDZ to što je postao predsjednikom Skupštine od povijesnog značenja obzirom da je ta stranka nakon punih 16 godina dobila predsjednika Skupštine Grada Zagreba.

– Ogromna je to stvar, velika je to stvar za jednu stranku, u drugom parlamentu Hrvatske imati predsjednika – istaknuo je Mikulić.

Zadovoljan je i poslom koji su obavili u Skupštini, ocijenio ga je dobrim i kvalitetnim, a pohvalio je i skupštinske HDZ-ovce.

– Osobno, kao čovjek, mogu biti ponosan na svoj tim s kojim sam bio okružen i s kojim sam postigao određene rezultate – rekao je te dodao da je HDZ itekako utjecao na donošenje i kontrolu brojnih odluka u gradu, poput one o autotaksi prijevozu, obnovi pročelja zgrada, baletne škole i sl.

– Uvijek nam je cilj bio da Zagrepčanima omogućimo kvalitetniji život, a da pritom potrošimo što manje sredstava – dodao je HDZ-ovac.

Mikulić je istaknuo i važnost Gradske skupštine. Rekao je da je to glavno zakonodavno tijelo u Zagrebu i drugi parlament u državi. Odluke se ne donose u Gradskoj upravi na Trgu Stjepana Radića već ovdje, u Gradskoj skupštini, rekao je.

– Nema tog čovjeka koji uz predsjednika Gradske skupštine, uz instituciju predsjednika Gradske skupštine, može privatizirati Grad Zagreb – naglasio je Mikulić te dodao da oni i HDZ Bandiću nisu bili koalicijski partner već korektiv podsjetivši na brojne odluke za koje mu nisu dali zeleno svjetlo dok ih nije doradio.