Bivši glasnogovornik Mirele Holy postao novim glasnogovornikom Sandre Švaljek

Sandra Švaljek, foto: Slaven Janđel

Nezavisna kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Sandra Švaljek, zajedno sa svojim timom, u ponedjeljak je u poslijepodnevnim satima bila u najavljenom posjetu Savici, Folnegovićevom naselju i Krugama. U izravnoj komunikaciji s građanima saznala je glavne kvartovske probleme te razgovarala o rješenjima koja će provesti u svom mandatu gradonačelnice, naravno, ukoliko pobjedi na svibanjskim lokalnim izborima.

Građani su bili suglasni – Grad može uspješno rješavati probleme onda kada postavi prioritete koji su građanima uistinu važni, poput cjelodnevnog boravka u školama, dvosmjenskog rada vrtića, kvartovskih parkova i mjesta za druženje umirovljenika te odvoza otpada, rekla je Sandra Švaljek.

Stanovnici Kruga požalili su joj se na neugodan miris koji se širi za toplijih dana s Jakuševca, i to zbog (ne)gospodarenja otpadom u Zagrebu. Zanimljivo, Kruge nisu kvart u neposrednoj blizini, već se nalazi sjeverno od Slavonske avenije, a zračna udaljenost iznosi –  više od 3 kilometara.

Švaljek je mobilnom aplikacijom zabilježila više od 10 tisuća koraka pri ovom obilasku, a u narednim tjednima prolazit će i drugim zagrebačkim naseljima kako bi direktno razgovarala s građanima.

Novi glasnogovornik

Nakon što je njen Stožer raskinuo suradnju već drugoj po redu glasnogovornici, podsjetimo, prvo je to bila Martina Šušnjara, a potom Jana Peršić, Sandra Švaljek ponovno ima osobu koja će komunicirati s medijima. Treća sreća, valjda, a i prvi puta se ne radi o glasnogovornici već glasnogovorniku, mladom politologu Deanu Šarčeviću, nekadašnjem glasnogovorniku Mirele Holy i njenog ORaH-a.