Članovi inicijative Zagreb je NAŠ! oštro po Bandiću i SDP-u

Zagreb je NAŠ

Inicijativa Zagreb je NAŠ! od danas je u punom sastavu, ako gledamo izbore za gradonačelnika. Njihov gradonačelnički kandidat Tomislav Tomašević, naime, predstavio je dvije dame, svoje buduće zamjenice ukoliko pobjedi na svibanjskim lokalnim izborima. To su glumica Urša Raukar te sveučilišna profesorica Danijela Dolenec.

Konferencija za medije simbolično je održana ispred SDP-a na Iblerovom trgu obzirom da je ta stranka, naglasio je Tomašević, proizvela Milana Bandića, a kasnije mu dozvolila da radi sve što je radio.

– Ovdje smo se okupili ispred sjedišta SDP-a nakon 7 godina, nakon što smo sa tisuću građana prosvjedovali ispred sjedišta SDP-a zbog odgovornosti te stranke za slučaj Varšavske ulice i Cvjetnog trga. Naime, SDP je proizveo Bandića, uz pomoć HDZ-a, HNS-a i HSLS-a i zajedno su odgovorni za ovo stanje u Zagrebu. Danas ovdje nismo kao aktivisti već kao građani koji izlaze na lokalne izbore ispred političke platforme Zagreb je NAŠ! i spremni smo preuzeti upravljanje Zagrebom – rekao je Tomislav Tomašević te potom predstavio svoje potencijalne zamjenice koje, rekao je, imaju znanje i borbenost te su također s njime spremne preuzeti upravljanje Zagrebom.

Žele, kažu, u grad donijeti novu politiku, koja će se u suradnji s građanima boriti za pravdu i jednakost, a protiv korupcije, nepotizma, klijentelizma i sustava političke podobnosti.

Urša Raukar preuzet će polje kulture, a prije svega naglašava autonomnost i decentralizaciju kulture u Zagrebu, što bi značilo da svaka gradska četvrt ima svoje kulturne sadržaje. Također, stare objekte industrijske kulture planiraju revitalizirati i vratiti u funkciju.

– Nama je dosta politike koja ima dogovore iza naših leđa, nama je dosta neprincipijelnih koalicija, rođačkih veza, svega toga što je rezultiralo stagniranjem ovoga grada u svim njegovim segmentima – naglasila je Urša Raukar.

Na pressici je naglašeno i kako dotrajalu politiku ustaša i partizana žele zamijeniti temama kao što su poticanje društvenog poduzetništva, dostupnost kvalitetne skrbi za najmlađe i najstarije, ravnomjeran razvoj Zagreba te rješavanje problema Jakuševca.

– Zagreb je NAŠ! je feministička platforma koja zna da bez potpune rodne ravnopravnosti nema nove zelene ljevice – naglasila je Danijela Dolenec.

Što se SDP-a tiče, Danijela Dolenec je uglavnom ponovila ono što je Tomašević već rekao, ali je sarkastično dodala i da o aktualnom predsjedniku te stranke Davoru Bernardiću ne zna što bi uopće rekla, a stranci je uputili i kritiku rekavši da nisu bili u stanju iznjedriti vlastitog gradonačelničkog kandidata u Zagrebu.