Drago Prgomet predstavio svoj tim za Zagreb

Drago Prgomet i njegov tim za Zagreb

HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Drago Prgomet predstavio je na konferenciji za novinare svoj tim, uglavnom mladih stručnjaka za pojedina područja, s kojima će pokušati osvojiti metropolu, a kasnije je s njima i voditi.

Nikolina Brnjac s Prometnog fakulteta potencijalna je Prgometova zamjenica, a zadužena će, ukoliko HDZ-ovac pobjedi na svibanjskim izborima, biti za promet te povlačenje sredstava iz europskih fondova. Drugi njegov zamjenik biti će Krunoslav Katičić, koji će biti zadužen i za upravljanje gradskom imovinom.

Na predstavljanju kandidata za zamjenike te ostataka tima Drage Prgometa bio je i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković koji mu je dao čvrstu potporu.

– Zagreb nakon ovih izbora zaslužuje još veći iskorak, još veći razvoj, da postane pravo sjedište ovog dijela Europe. Sve pretpostavke su tu, mislim na program koji Drago Prgomet ima za Zagreb, za Zagrepčane, on predstavlja izvrstan korak koji će većina birača u Zagrebu prepoznati, u kojem će vidjeti i stručnost, i svježinu i inovativnost i kreativnost, a ono što on jamči, jamči svojim profesionalnim političkim angažmanom, visoku stručnost, visoku predanost, domoljublje, čovjekoljublje, takav je u svojoj profesiji kao ugledni liječnik, tako je bio u Domovinskom ratu, takav je kao saborski zastupnik, a uvjeren sam, ukoliko dobije povjerenje Zagrepčana, takav će biti i kao prvi čelni čovjek našeg glavnog grada – rekao je Andrej Plenković.

Za takozvani “pametni grad” u Prgometovu timu bit će zadužen Saša Bilić, o financijama će skrbiti Dora Matošić, a o osobama s invaliditetom Robert Holjevac. Dubravka Brezak Stamać članica je tima zadužena za odgoj i obrazovanje, dok će brigu o malom i srednjem poduzetništvo i EU fondovima preuzeti Davor Filipović. U njegovu timu za gospodarstvo će biti zadužen Krešimir Buntak, za okoliš Mario Šiljeg te za mlade Marko Pavić, dok će on i Pavo Kostopeč preuzeti brigu o zdravstvu.

To su ujedno i točke Prgometova programa – voditi brigu o financijama i gradskoj imovini, riješiti probleme prometa i otpada u Zagrebu, brinuti o zdravlju Zagrepčana te o socijali i osobama s invaliditetom, poticati malo i srednje poduzetništvo, smanjiti prirez te na koncu – pretvoriti Zagreb ne u grad 21., već 22. stoljeća, kako je rečeno na konferenciji.