Ivan Pernar zagrebačku štafetu predao Ivanu Lovrinoviću

Iako se mjesecima špekuliralo kako će Ivan Pernar ući u utrku za zagrebačkog gradonačelnika, što je na koncu potvrdio i čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, dva tjedna prije početka službene kampanje – obrat, kandidat za zagrebačkog gradonačelnika koalicije Živog zida i Jedine opcije je Ivan Lovrinović.

Pitali smo Ivana Pernara o čemu se radi, obzirom da je već ozbiljno započeo svoju gradonačelničku kampanju. Podsjetimo, i za portal Dalje dao je dvadesetminutni intervju u kojem je pobrojao sve što zamjera aktualnoj vlasti, što zamjera svojim protukandidatima, što sve planira provesti u Zagrebu ukoliko postane gradonačelnikom. Pitali smo ga radi li se o nekoj vrsti ucjene koalicijskog partnera Lovrinovića, ili o jednostavnom potezu kojim želi sačuvati svoj do sada izgrađeni imidž, a koji bi vjerojatno bio narušen lošim rezultatom u Zagrebu, koji su mu, kao gradonačelničkom kandidatu, predviđali i ankete i analitičari. Kratko nam je samo odgovorio da se radi o – strateškoj odluci. Nije pojasnio o kakvoj i čime potaknutoj.

Saborski zastupnik iz Guče Gore u susjednoj Bosni i Hercegovini, ekonomist i sveučilišni profesor Ivan Lovrinović, nakon objave kandidature, izjavio je da će prvo što će učiniti kada postane gradonačelnikom Zagreba, otvoriti sva vrata i prozore gradskih ureda iz kojih se upravlja i dobro ih propuhati, da Zagreb prodiše.

– Nikada u ovom gradu nije bilo više napuštenih poslovnih prostora, blokiranih ljudi, nezaposlenih, ovršenih. Nikada nije više bilo ljudi koji iseljevaju iz Zagreba, a svi znamo do prije 10, 20 godina da su se svi useljavali u Zagreb. Grad Zagreb je također teško obolio, ovom gradu treba novi čovjek, nova svježina, a ono što ću prvo napraviti kad postanem gradonačelnik jest da ću otvoriti vrata i prozore svih ureda grada Zagreba iz kojih se upravlja, dobro ih propuhati, da Zagreb prodiše – rekao je, između ostalog, Ivan Lovrinović.

Podsjetimo na kraju na intervju s Ivanom Pernarom snimljen prije samo tri tjedna, kada je bio siguran da će upravo on biti gradonačelnički kandidat za Zagreb.