Sandra Švaljek za poboljšanje položaja zagrebačkih umirovljenika

Sandra Švaljek

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Sandra Švaljek predstavila je ispred Doma za starije i nemoćne Medveščak mjere svog izbornog programa kojima namjerava, pobijedi li, poboljšati položaj umirovljeničke populacije, prenosi Hina.

Uz to što obećaje kontinuitet dosadašnjih politika, mjera i prava, planira izgraditi i pet novih domova za umirovljenike .

– Sva prava koja umirovljenici uživaju u Zagrebu, poput prava na besplatni pokaz ZET-a za one s prihodima manjim od 3200 kuna ili pak prava na novčanu pomoć za one s manje od 1500 kuna mjesečno ostaju, dok novim mjerama kanim poboljšati kvalitetu života – rekla je Švaljek novinarima.

Nove mjere, kaže, uključuju gradnju pet novih domova za umirovljenike , osnivanje novih gerontoloških centara i dnevnih boravaka za umirovljenike po svim gradskim četvrtima  te organizaciju i financiranje pomoći u kući za umirovljenike.

– Za vrijeme proteklih mandata aktualnog gradonačelnika Milana Bandića broj umirovljenika se povećao za 28 tisuća što nije pratilo i primjereno povećanje broja mjesta u domovima umirovljenika koji se povećao za tek 200 mjesta – zaključila je Švaljek.