VIDEO: Anka Mrak Taritaš: “Referendumsko pitanje za drugi krug je – on ili mi svi zajedno”

Anka Mrak Taritaš održala je završni skup svoje velike koalicije, simbolično, na mjestu nedavnog napada još uvijek nepoznatih počinitelja nepoznatih namjera, klubu „Super Super“ u Radničkoj. Brojni SDP-ovci, HNS-ovci i članovi drugih stranaka koalicije nazočili su skupu, takozvanom “Mrak partyju”, no nije tamo bilo Ivana Vrdoljaka, predsjednika stranke kandidatkinje za zagrebačku gradonačelnicu. Došao je zato Ivo Josipović, bivši predsjednik RH, sada čelnik stranke Naprijed Hrvatska i partner HNS-u i SDP-u, a ukazao se na skupu, s malim zakašnjenjem, i SDP-ov čelnik Davor Bernardić.

– Sigurna sam da promjene možemo svi zajedno zaista donijeti, doći do promjena, ali da bismo došli do toga, moramo odraditi još onu malu, malu sitnicu – sjećate se onih utrka koje nisu bile u foto-finišu nego je u ciljnoj ravnini bila ona jedna traka, ma ja ću napraviti sve da tu traku prođem prva, a vi ćete mi pomoći, idemo zajedno odraditi posao – rekla je, između ostaloga, kandidatkinja HNS-a, SDP-a i ostalih stranaka koalicije za zagrebačku gradonačelnicu, Anka Mrak Taritaš.

Podršku Anki Mrak Taritaš pred kraj “Mrak partyja” dao je i SDP-ov predsjeednik Davor Bernardić. No je li joj pomogao (svojom izjavom za portal Dalje), neka svatko prosudi sam…

Očekivanja, ankete pokazuju pobjedu Milana Bandića?!

Pa Zagreb je moj rodni grad, volim ovaj grad i uvijek emotivno pričam o njemu, i mislim da može puno bolje, može  postati brži, perspektivniji, jeftiniji grad za život i zato su potrebne promjene. Kandidatkinja koja to može osigurati je Anka Mrak Taritaš i zato zajedno za promjene.

Ankete joj ne daju prolaz?

Ankete, mislim da je po anketama Hillary predsjednica SAD-a, Britanija još u Europskoj uniji, a Narodna koalicija na vlasti.

To i Prgomet kaže!!

Evo, to je to.

Skupština, s kime mislite koalirati, raditi većinu?

Koalirat ćemo, kao i uvijek, s građanima, a kad dođe do rezultata izbora, onda ćemo vidjeti, ekipa u Skupština će znati povući pravi potez.

A jeste li vi povukli pravi potez kad ste Anku Mrak Taritaš izabrali za kandidatkinju?

Da, povuki smo pravi potez.

A zašto niste svog kandidata imali?

Zato jer smo svjesni da kandidat promjena može biti jedan, alternativa može biti jedna i oni svi koji žele da se dogode u promjene u Zagrebu, toga moraju biti svijesni.

A što ako se ne dogode promjene?

A što ako, a što ako, a što ako, na hipotetska pitanja ne mogu odgovarati, mislim da smo dovoljno odgovarali.