0.3 C
Zagreb
 • Čitaj Dalje
More

  Radionica pripreme bezglutenskih veganskih jela

  on

  Osjećate li pojačani umor i težinu u tijelu, vrtoglavice, glavobolje? Imate li upaljene ili otečene zglobove, ili bolove u zglobovima? Ne probavljate dobro pšenicu i nakon obroka se osjećate naduto i teško, ili imate proljev ili zatvor? Ako ste se prepoznali u ovim problemima, moguće je da ste osjetljivi ili alergični na gluten. U tom slučaju ovo je idealna radionica za vas!

  Gluten je protein koja se nalazi u pšenici, ječmu, zobi i raži. On nije jedinstvena vrsta proteina već zajedničko ime za niz različitih spojeva, koji mogu biti više ili manje štetni. Može uzrokovati zdravstvene probleme, a zanimljivo je da preko 50% osoba koji su intolerantni na gluten to niti ne znaju.

  Ova radionica je namijenjena svima vama koji želite promijeniti ili nešto dodati u svakodnevni način kuhanja. Upoznati ćete različite vrste namirnica – quinou, tapioku, mung dal, urid dal, itd. Od različitih vrsta brašna – bademovog, bučinog, tapioca – mijesiti ćemo i peći kako slana peciva tako i slatke kolače. Govoriti ćemo o začinima i njihovoj uporabi kako bi jela bila ukusnija i probavljivija. Napraviti ćemo nekoliko jela koja će vam pomoći da uz zdravu, lako probavljivu prehranu dovedete svoj organizam u ravnotežu.

  Molimo da sa sobom donesete pregaču. Na radionici ćete moći i kupiti začine koji vam trebaju za samostalnu izradu pokazanih jela.

  Radionica se održava u suradnji sa dućanima Greencajg http://greencajg.hr/. gdje možete naći većinu namirnica koje ćemo koristiti na ovoj radionici.

  Cijena radionice je 140 kn, za članove udruge JUSŽ, studente i umirovljenike cijena radionice je 120 kn. Molimo da svoju prijavu pošaljete do 25.01.2015. na mail: vegerucak@gmail.com. Broj polaznika je ograničen.
  (drumtidam.info)

  Avatar
  %d blogeri kao ovaj: