Zbog većeg broja upita medija i građana o crnom ili bijelom kombiju koji na ulici poziva i pokušava oteti djecu, Policijska uprava Zagrebačka u priopćenju skreće pozornost i obavještava da policijski službenici ove Uprave provjeravaju svaku zaprimljenu dojavu i slične informacije te da dosadašnjim radom i obavljenim provjerama nismo potvrdili utemeljenost nijedne zaprimljene informacije. Napominju da su 20. i 22. siječnja ove godine zaprimljene dvije dojave u kojoj se navode gore navedene informacije.

Obavljenom provjerom i obilaskom uže i šire zone mjesta iz dojave, policijski službenici nisu zatekli bilo kakvo sumnjivo vozilo ali i dalje, kao i do sada, preventivno pojačano obilaze mjesta (škole, vrtiće, igrališta) gdje se kreću ili zadržavaju djeca.

Napominju također da se ovakve informacije o sumnjivom kombiju pojave periodično, ali da dosad nikad nisu bile utemeljene kao i prije nekoliko dana objavljena fotografija navodnog sumnjivog vozila koja se širi putem društvenih mreža, gdje smo još u prosincu 2015. nakon zaprimljene dojave proveli opsežne provjere i nisu utvrđeni navodi iz dojave te PUZ smatra da nema potrebe za širenjem panike i nepotrebne uznemirenosti u javnosti.

Isto tako savjetuju da, u slučaju potrebe i zapažanja bilo kakvih sumnjivih osoba ili vozila, građani dojave policiji na 192 i zatraže intervenciju policijskih službenika koji će izaći na mjesto dojave i utvrditi činjenično stanje.