U popodnevnom dijelu nedjeljnog programa 190. Samoborskog fašnika predstavila se prva grupa mjesnih odbora i njihovih alegorijskih kola. Uvijek originalni mjesni odbori pokazali su svoje viđenje aktualne političke scene u Hrvatskoj i ostalih događanja. Ovaj put predstavili su se MO Veliki i Mali Lipovec, Pograđe Podokićko, Domaslovec i Vrbovec. Lipovčani su svoje viđenje sadašnjosti pokazali kroz paralelu s vremenima drevnog Rima i u pomoć su pozvali Gale. Podgrađe je povezalo doba trapera, životinjske prispodobe, pokojnike i hrvatske političare. Domaslovec je zorno demonstrirao borbu preko mosta crvenih i plavih, a Vrbovec je opjevao brojna prazna obećanja. Dobra zabava nastavila se i u taborima na Etnocesto na trgu kod pošte.

Završnica nedjeljnog programa pripala je Bandu 4 za 5, borbi za finale na izboru maskiranih grupa i pojedinaca te glazbenim gostima večeri – Picksiebnerima.
Program 190. Samoborskog fašnika nastavlja se u petak, 5. veljače, te kroz vikend uz još jedan red dječjih povorki prijepodne, gostujućih grupa i mjesnih odbora u popodnevnim sati te fašničko-sportskih aktivnosti, kao što su Metloboj i Krafling. Također, posjetitelje Samoborskog fašnika očekuju nastupi Crvene jabuke, Dječaka, Kim Verson i gostiju iznenađenja. Traje i dalje nagradni natječaji za najmaske, najrazglednicu Dječjeg fašnika i najmaskiranijeg kućnog ljubimca.

Detaljan program samoborskog fašnika pročitajte ovdje.
(PR)