Pogled u plavo – promocija Hrvatske kroz ronjenje“ projekt koji već šestu godinu neumorno radi na promociji ronjenja, ponude u ronjenju, ljepota hrvatskog podmorja i Hrvatske kao ronilačke destinacije i kao takav već postaje atraktivna i poželjna manifestacija, pa smo tako i od Zagrebačkog holdinga, podružnice Zagrebački velesajam, dobili pozivnicu za sudjelovanje na ovogodišnjem sajmu „NAUTIKA 2016“ koji će se odvijati od 17. do 21. veljače u Zagrebu.

Na svoj već prepoznatljiv način, u montažom bazenu promjera 10m i dubine 1.30m tvrtke Remax iz Slovenije, instruktori ronilačkog kluba GERONIMO iz Zagreba, te ronioci ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic članovi specijalističke postrojbe Civilne zaštite Grada Zagreba za spašavanje iz vode Ureda za hitne situacije, biti će na raspolaganju svim posjetiocima sajma. Oni koji još nisu upoznali čari ronjenja s ronilačkom opremom imati će priliku napokon zaroniti i na unutarnjim stranicama bazena pogledati podvodnu izložbu fotografija ljepota hrvatskog podmorja, podvodnog fotografa i člana RK HRVI Nemo Adriatic Marjana Radovića.

Posebnost i ovogodišnje promocije je naglasak na humanitarni dio projekta. Ove godine, s obzirom na katastrofu koja je 2014 godine zadesila Slavoniju, odlučili smo uz pomoć sponzora i partnera projekta, organizirati kupnju PC računala i opremanje informatičke učionice O.Š. Vladimir Nazor iz Komletinca.
Ova akcija nije slučajnost nego nastavak angažmana ronioca koji su i članovi specijalističke postrojbe Civilne zaštite Grada Zagreba za spašavanje iz vode Ureda za hitne situacije, a za svoj izniman doprinos u spašavanju ljudi, životinja i imovine u potopljenoj Slavoniji odlikovani Medaljom Grada Zagreba i koji su nakon 25 dana provedenih u Gunji, Rajevom selu, Račanovcima, Otoku, Komletincima i Županji obećali da će pomagati i dalje.
Ronioci projekta Pogled u plavo, ovim činom odužuju se za gostoprimstvo koje su pružili mještani u Komletincima usprkos činjenici kako je u mjestu bilo smješteno i nekoliko stotina izbjeglih mještana Gunje, Rajeva sela i Strošinaca.
Za ugodno ronjenje uz glazbenu podlogu za sve građanke i građane koji dođu na sajam i promo prostor „Pogleda u plavo“ te još jednom pomognu potrebitima u Slavoniji pobrinuti će se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili akciji „Pogled u plavo“ i stavili na raspolaganje posebno kreiranu „Playlistu za Slavoniju“ koja sada već broji preko 200 naslova, a kojom su se autori odrekli svojih autorskih naknada u korist žrtava poplave, te time nastavili pomagati poplavom ugroženim područjima.
Projekt nastavlja i sa edukativnim radionicama na kojima će aktualni svjetski rekorder i prvak u ronjenju Goran Čolak promovirati ronjenje kao sport, Hrvatsku reprezentaciju u ronjenju, uspjehe i najaviti ovogodišnje rekorde, a Mario Valentić, instruktor fitnessa, promovirati će važnost zdrave prehrane i bavljenja sportom kao preduvjetima za kvalitetniji i zdraviji život.

MAGIS TIM – marketinška agencija projekta i tim dizajnera udahnuo je novi vizual projektu POGLED U PLAVO, te društvene mreže projekta, web stranicu i dosadašnji volonterski rad ronioca podigao na viši nivo.
Sva gostovanja „Pogleda u plavo“ možete pratiti na stranicama www.pogleduplavo.hr službene stranice projekta te naših medijskih pokrovitelja SCUBALife magazina i web stranicama www.scubalife.hr