15. hrabrih jaskanskih srednjoškolaca po prvi je put darovalo svoju krv, a kako bi im čestitao na ovom hrabrom i humanitarnom činu, u gradskoj ih je vijećnici primio gradonačelnik Grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel.

Naime, kao rezultat provedene edukacije o dobrovoljnom darivanju krvi provedene u Srednjoj školi Jastrebarsko, krv je darovalo 15 hrabrih srednjoškolki i srednjoškolaca. U znak zahvalnosti i motivacije za daljnjom humanosti ovim mladim Jaskanskama i Jaskancima uručene su zahvalnice, a dodjela je organizirana u sklopu Tjedna Hrvatskog Crvenog križa. Uz čestitke na hrabrosti, zahvalnice je školarcima uručio Gradonačelnik Zvonimir Novosel, koji je dugogodišnji darivatelj krvi, kao što su i njegovi zamjenici, a zanimljivo je i to da su zajedno do sada svoju krv darovali točno 100 puta. ’’Darovati krv nešto je najvrijednije što nekome možete dati. Budite ponosni na sebe, jer ste nekome sigurno pomogli, a pomagati nastavite i dalje’’, poručio je školarcima Gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Dodjeli zahvalnica prisustvovali su razrednici i pedagogica Srednje škole Jastrebarsko, volonterke, ravnateljica Dunja Vlašić, i predsjednik GDCK Jastrebarsko Petar Bereček. ’’Ovi mladi ljudi koji su se poveli za osnovnim načelima darivanja krvi, a to su dobrovoljnost, anonimnost, solidarnost i besplatnost zaslužuju da im kažemo hvala i da budu ponosni što su postali darivatelji krvi’’, poručili su iz GDCK Jastrebarsko.
(jastrebarsko.hr)