Samoborskoj najboljoj sportašici Ani Lenard koja je na Europskom prvenstvu u karateu u Montpellieru osvojila ekipnu srebrnu te pojedinačnu brončanu medalju, danas je čestitao zamjenik samoborskog gradonačelnika, Željko Stanec.
„Već je postalo uobičajeno da se Ana vraća s medaljama, no svjesni smo kako iza vrhunskih rezultata stoji puno truda i odricanja. Zato treba čestitati i svima koji te podržavaju, prije svega i danas prisutnim trenerima Davoru Mrzaku i Darku Šimuncu.“, istaknuo je Stanec. Pročelnik Juro Horvat obrazložio je kako će temeljem Odluke o mjerilima za dodjelu nagrada za sportska ostvarenja sportašima grada Samobora Ana biti nagrađena s 13.000 kuna za dvije osvojene medalje.
U ime Samoborskog športskog saveza čestitali su predsjednik Miro Kelečić i tajnica Marijana Radek, koji su joj poželjeli puno uspjeha, svjesni kako je uvijek teže braniti nego osvajati medalje. S time se složila i Ana Lenard, koju čeka Svjetsko prvenstvo u Austriji u studenom te kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. „Ovo je za mene bio najteži turnir do sada, a bojim se da će biti sve teže. Zato je bitna prava motivacija i podrška“, rekla je Ana. Treneri Mrzak i Šimunec pojasnili su kako je ovaj uspjeh još veći kad se uzmu u obzir uvjeti u kojima naši reprezentativci putuju i pripremaju se, što je neusporedivo s uvjetima kakve imaju reprezentativci nekih drugih europskih država. „Zato je uspjeh naših djevojaka pravo čudo“, zaključio je Mrzak.
(samobor.hr)