Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom organizira okrugli stol pod nazivom „Socijalne inovacije u zaštiti prava osoba starije životne dobi“, koji će se održati u ponedjeljak 13. lipnja 2016. od 10:00 do 12:00 sati u Tribinama Grada Zagreba, Kaptol 27, Zagreb.

Tema je vezana uz probleme s kojima se susreće sve veći broj osoba starije životne dobi koji pokušavaju osigurati adekvatnu skrb i njegu u starosti sklapanjem ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju.

Imajući u vidu dobrobit svojih građana, Grad Zagreb će na ove probleme pokušati odgovoriti uvođenjem odgovarajućeg programa kao socijalne inovacije.

U suradnji sa Studijskim centrom socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu, Centrom za socijalnu skrb Zagreb, Zakladom Zajednički put, Centrom za razvoj neprofitnih organizacija – CERANEO i organizacijama civilnog društva Grad Zagreb ide ka osmišljavanju novih inovativnih programa s ciljem zaštite i podizanja kvalitete života osoba starije životne dobi.

Na okruglom stolu će govoriti predstavnici gore istaknutih institucija:

  • prof.dr.sc. Gojko Bežovan, Ceraneo – Centar za razvoj neprofitnih organizacija i Pravni fakultet u Zagrebu, Studijski centar socijalnog rada

  • Božena Horvat-Alajbegović, dipl.soc.rad., Centar za socijalnu skrb Zagreb

  • Pavao Čota, dipl.iur., Centar za socijalnu skrb Zagreb, Podružnica Črnomerec

  • Ines Vrban, univ.spec.act.soc., Zaklada Zajednički put

  • Biserka Budigam, prof.psih., Povjereništvo Sindikata umirovljenika Hrvatske Zagreb