Davor Bernardić, predsjednik zagrebačkog SDP-a, jučer je sa suradnicima obišao gradsku četvrt Sesvete kako bi se osobno uvjerio u teške uvjete života dobrog dijela tamošnjih stanovnika.

Kako se ove godine navršava točno deset godina od trenutka kada je gradska vlast na čelu s gospodinom Milanom Bandićem Sesvećanima obećala priključke na vodu, ovime je na neki način obilježena crna obljetnica jednog od mnogih neizvršenih obećanja.

„Visoki prirez koji građani Zagreba plaćaju trebao bi biti garancija barem pristojnog standarda življenja i stanja gradske infrastrukture. Ako nije moguće iskoristiti europske fondove i na druge načine priskrbiti potrebna sredstva, onda je u najmanju ruku nepristojno, a zapravo prema građanima neodgovorno, gradskim novcem započinjati megalomanske projekte na urbanistički i arhitektonski nedefiniranim površinama, kako to radi gospodin Bandić.“, tom prilikom izjavio je Davor Bernardić.

Prilikom posjeta, Bernardić i suradnici zadržali su se u razgovoru s građanima koji su mu iznijeli i druge probleme koji ih muče. Posebno je zanimljivo to što se toj četvrti donedavno od strane aktualne gradske vlasti obećavalo kako će priključke vode dobiti besplatno.