U sklopu rubrike Jutarnji chat, na društvenim mrežama razgovarali smo s Doris Arbanas, zagrebačkom ljepoticom i nedavnom pobjednicom natjecanja ljepote Lice godine Zagreba i Zagrebačke županije. Kako je to biti model, kako izgledaju natjecanja ljepote i još puno toga pročitajte u nastavku.

Dobro jutro Doris. Kako si? Je li jutro radno ili ležerno?

Dobro jutro, odlično sam. Nije još radno, ali uskoro će biti. Kako si ti?

Moje je od početka radno, ali nadam se da ću naći vremena i za neku kavu tokom dana. Jesi ti već popila jutarnju kavu ili ti to baš nije navika?

Nemam naviku popiti kavu ujutro, ali čaj ili kakao može.

Znači, ne treba ti kava da te razbudi. Imaš još neki jutarnji ritual osim čaja? Sigurno mnoge zanima kako modeli počinju svoj dan.

Moje jutro počinje dužim razbuđivanjem. Jedino ako nije radno, onda je odmah ustajanje i spremanje na posao. Ponekad se tu ubaci i neki casting, ali to nije svaki dan.

Evo čestitamo ti na tome da si postala Lice godine Zagreba i Zagrebačke županije. Reci nam kakvo je to bilo iskustvo? Kako si uopće ušla u te vode?

Pa sve je počelo prošle godine, kad sam poslala prijavnicu ‘na blef’ u jednu agenciju. Oni su me nakon toga pozvali na razgovor. Kasnije sam tamo završila manekenski tečaj i krenula na izbore. Bila je velika konkurencija, tako da se nisam nadala pobjedi, ali je isto tako bilo jako lijepo iskustvo upoznati nove ljude i steći nova prijateljstva. Cure su stvarno super.

Jesu li cure na natjecanjima ljepote stvarno kao u filmovima, jedno veliko sestrinstvo? Izlazite li skupa, dijelite odjeću i slično. Ili su sve to samo stereotipi?

Pa u mom slučaju smo bile stvarno složne i nije bilo nikakve ljubomore između nas. Svaka od nas je lijepa na svoj način, a pogotovo ako sudjeluje na izboru. Ponekad izlazimo, ali svaka od nas ima svoj život i teško da se možemo uskladiti.

A koliko je casting zapravo zahtjevan? Sigurno neki misle da je to posao iz snova i da je za to dovoljno samo biti lijep. Oduzima li puno vremena i kako to zapravo izgleda?

Na neki način je posao iz snova, a na neki nije. Moraš doći kada ti oni kažu, ispuniti sve njihove zahtjeve, oprana kosa, samo osušena fenom, skroz prirodna, bez šminke, ispuniti neke formulare, obaviti razgovor, onda slijedi photoshooting koji ponekad znaju potrajati do 6 sati, ovisno o tome kakav je casting… A da je dovoljno samo biti lijep, to sigurno nije. U ovom poslu treba biti jako uporan i stvarno voljeti to jer se jedino tako može postići nešto.

Ostane li onda uopće vremena za prijatelje, ljubav, hobije? Kako se ti opuštaš u slobodno vrijeme?

Ako nešto želiš, onda možeš naći vremena za sve. Prijatelji imaju razumijevanja jer znaju čime se bavim. Tu nikad nema problema. Obično vikendom odemo negdje i zabavimo se jer tada većinom imam slobodnog vremena. Kad imam slobodno, opuštam se u šetnjama, ponekad izlascima u klubove, druženju s prijateljima i, naravno, obitelji.

Za kraj, reci nam kakvi su ti planovi za budućnost? Hoćemo li te uskoro opet vidjeti na nekom natjecanju ljepote?

Moji planovi za budućnost su veliki. Nadam se da ću jednog dana postati poznata manekenka jer mi je to san odmalena. Što se tiče natjecanja ljepote, naravno da ćete me vidjeti, i to već na moj 19-ti rođendan 14. listopada u Splitu, gdje će se održati izbor za Lice Hrvatske.

Nadamo se da češ osvojiti i tu titulu. Hvala ti na razgovoru i želimo ti ugodan ostatak dana.

Hvala i tebi na predivnom razgovoru.