2.3 C
Zagreb
 • Čitaj Dalje
More

  HNS-ovi kandidati za 6. i 7. izbornu jedinicu: „Želimo vratiti odgovornost u hrvatsku politiku“

  on

  Simboličkim putovanjem tramvajima 6 i 7 kroz 6. i 7. izbornu jedinicu, koje dijelom obuhvaćaju područje Novog Zagreba, HNS-ovi kandidati na listama Narodne koalicije upravo iz tih jedinica, Goran Beus Richembergh i Adelina Ivković iz 6. i Tomislav Stojak iz 7. izborne jedinice, upozorili su na potrebu promjene politike Hrvatskog sabora prema Zagrebu.

  „Zagreb je još od ’90-ih godina podijeljen u četiri izborne jedinice i Zagrepčani često ni ne znaju tko ih predstavlja u Saboru. To svakako treba mijenjati. Godinama postoji inicijativa za rekonstrukcijom postojeće strukture izbornih jedinica, ali, kao što je poznato, nije bilo političke volje velikih igrača da se to riješi“, istaknuo je HNS-ov saborski zastupnik i kandidat u 6. izbornoj jedinici Goran Beus Richembergh. „Simboličkom vožnjom kroz 6. i 7. izbornu jedinicu govorimo o tome da je Zagreb jedinstven grad, ali i da želimo da se glas Zagreba u Saboru čuje više“, rekao je.

  Vožnjom kroz Novi Zagreb želimo upozoriti i da posljednjih godina malo tko brine o ovom dijelu grada. To želimo promijeniti, rekao je predsjednik Središnje-hrvatskog regionalnog saveza HNS-a, zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i kandidat u 7. izbornoj jedinici Tomislav Stojak.

  „Želimo vratiti odgovornost u hrvatsku politiku i želimo konačno vratiti povjerenje u Sabor koje su hrvatski građani, nažalost, u zadnjih godinu dana izgubili“, istaknuo je Stojak, dodajući da smatra da HNS-ovi kandidati to mogu jer imaju znanje, želju i volju pomoći građanima i pomoći da Sabor ponovno bude istinsko predstavničko tijelo.

  „Svatko od nas u svom gradu i općini funkcionira tako da iz dana u dan dokazuje da su građani najbitniji za demokraciju u Hrvatskoj. Svatko od nas na svojoj poziciji svojim radom pokazuje da je jedino i samo ako je politika utemeljena na onome što kažu vaši sugrađani, što traže od vas vaši susjedi, jedino to ispravna politika“, rekao je Stojak.

  Svoje političke suparnike, kandidate drugih lista i stranaka u 7. izbornoj jedinici pozvao je na sučeljavanje u Zagrebu, da se, kako je rekao, vidi koliko oni uopće poznaju Zagreb i njegove probleme. Svi se sjete Zagrepčana dva ili tri tjedna pred izbore, a četiri godine nitko ne brine o njima. Ja to mijenjam u gradskoj politici. Želim to promijeniti u Hrvatskom saboru, želim da se o Zagrebu govori u Saboru svaki dan, o svakoj temi koja je bitna za stanovnike Zagreba“, poručio je.

  Kao kandidat koji dijelom pokriva i područje Sisačko-moslavačke županije, Beus Richembergh istaknuo je kako Zagreb i Sisačko-moslavačka županija dijele čitav niz zajedničkih problema, od zbrinjavanja otpada do mnogih drugih tema. „Volio bih da se uskoro jedna ovakva konferencija održi i na tramvajskoj stanici kojom će tramvaj preko Domovinskog mosta stići u Veliku Goricu. To se obećava već jako dugo, no HDZ je učinio sve da do toga ne dođe“, rekao je HNS-ov kandidat.

  HNS-ova kandidatkinja u 6. izbornoj jedinici, Siščanka Adelina Ivković upozorila je na loše željezničke pruge i ukinute autobusne linije između Zagreba i Siska, dok istovremeno velik broj Siščana radi i studira u Zagrebu. „Ono za što ću se boriti kao saborska zastupnica HNS-a je bolja prometna infrastruktura, bolja razvijenost i komunikacija između Zagreba i Siska“, poručila je. Jedna od gorućih tema svakako je i INA, za koju će se, kako je rekla, Siščani svim zakonskim sredstvima boriti da se ne ugasi. U fokusu rada bit će joj i osiguravanje boljih uvjeta rada obiteljskim-poljoprivrednim gospodarstvima.

  Avatar
  %d blogeri kao ovaj: