Društvu Neretvana i prijatelja Neretve zagrebački je gradonačelnik 3. kolovoza 2016. godine dodijelio 25 tisuća kuna za pomoć u radu i djelovanju udruge. Udruzi je novac dodijeljen preko javnog poziva koje je Grad objavio 15. veljače 2016.

Ovo nije prvi put da je Bandićevom voljom udruga dobila nešto iz proračuna. Naime, 1. travnja 2014. je udruzi iz proračunskih zaliha dodijelio još 15 tisuća kuna za izdavanje Hrvatskog neretvanskog zbornika.

Društvo je ove godine slavilo 10 godina od svoga osnutka pa smo u Ured gradonačelnika poslali upit o visini donacija koje je odlukama Milana Bandića udruga dobila tijekom desetljeća rada. Odgovor se još čeka.

Treba spomenuti da su članovi udruge proslavu svoje jubilarne 10. godišnjice održali u gradskom prostoru. Udruga je, opet odlukom gradonačelnika, na korištenje dobila i prostor površine 115,81 m2, u ulici Augusta Prosenika 11. Odluka je pala pred sam kraj 2014. godine te je nedugo nakon toga gradska uprava s Neretvanima potpisala ugovor o korištenju prostora na 4 godine.

Obzirom na svoju darežljivost prema Neretvanima, nije iznenađenje da je Bandić dobio poziv Udruge lađara Neretve da u subotu, 13. kolovoza, u 16,30 sati, prisustvuje 19. maratonu lađa na Neretvi koji, već tradicionalno, započinje u Metkoviću, a završava u Pločama. Gradonačelnik je već najavio svoj dolazak.