Gradonačelnik Bandić sazvao je tajnu sjednicu Gradske skupštine da bi zastupnici odlučili o njegovom navodnom prijedlogu da se dopunsko osiguranje zagrebačkim umirovljenicima plaća iz gradskog proračuna. Prema saznanjima gradskih zastupnika, sjednica bi se trebala održati 31. kolovoza 2016. godine.

Međutim, kao i svaki put kad je u pitanju tajna i hitno sazvana sjednica, Bandić je informacije o svom prijedlogu dijelio “na kapaljku”, što najbolje pokazuje činjenica da mnogi gradski zastupnici još nisu dobili služebene informacije. Kako tvrdi član Predsjedništva HNS-a i gradski zastupnik Tomislav Stojak, ni on sam još nije vidio prijedlog.

“Prijedlog odluke nisam vidio, samo sam vidio najave u medijima da ce se 31.8. odrzati sjednica Gradske skupstine na kojoj bi se trebalo raspravljati o dodatnim “socijalnim” kriterijima za neke skupine stanovnika Grada Zagreba. Ne podržavam donošenje takvih odluka 10 dana prije izbora jer je očito da se one donose isključivo radi pokušaja prikupljanja predizbornih bodova od strane gradonačelnika. Nisu mi jasni kriteriji niti sto se zeli postići takvim odlukama, osim jeftinog politikanstva. Doduše, vođenje grada Zagreba posljednjih godina od strane Milana Bandica je jeftino politikanstvo”, rekao je Stojak te dodao kako se da odluka isto tako može usvojiti i poslije Parlamentarnih izbora.

Upite smo poslali i čelnicima Klub gradskih zastupnika HDZ-a, HSP-a AS i BUZ-a te Kluba gradskih zastupnika SDP-a, no odgovor još nismo dobili.