2.3 C
Zagreb
 • Čitaj Dalje
More

  BURNA SJEDNICA: Stojak pokušao smiriti strasti, Mikulić podržao Bandića, a SDP napustio sjednicu

  on

  U raspravu o točkama dnevnog reda uključio se HNS-ov zastupnik Tomislav Stojak koji je pokušao smiriti strasti na sjednici, nakon teških riječi gradonačelnika i Davora Bernardića. Međutim, napori zastupnika bili su uzaludni, a SDP-ovi zastupnici su napustili sjednicu.

  “Bit ću malo blaži od kolege Bernardića. Neću ići tako daleko da ću nazvati cijelu sjednicu protizakonitom, ali u najmanju ruku, ne vidim razlog zašto ovi prijedlozi nisu mogli čekati redovitu sjednicu 22. rujna. Možete li objasniti zašto ste morali dati ove prijedloge tako blizu izbora? Da ste dali sve ove prijedloge na redovitoj sjednici, vjerojatno bi većinu njih i podržao”, rekao je Stojak.

  Bandić je odgovorio na to pitanje, tvrdeći da vrijeme prijedloga ne čini nikakvu razliku. “Pa zar ima veze razlika od mjesec dana. Pa mi radimo u interesu građana. Kako možete biti protiv toga da se pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija. Kako možete biti protiv”, rekao je Bandić.

  Raspravu je završio predsjednik Skupštine Andrija Mikulić te dodao kako su svi zastupnici na vrijeme obaviješteni o sadržaju sjednice. Nakon nekoliko riječi od predsjednika Kluba SDP-a Zvane Brumnića, rasprava je zaključena te su zastupnici SDP-a i njihovi partneri napustili sjednicu.

  Međutim, nakon odlaska zastupnika, na sjednici je ostalo 34 zastupnika te je Mikulić zadržao kvorum i nastavio po dnevnom redu sjednice.

   

  Avatar
  %d blogeri kao ovaj: