4.6 C
Zagreb
 • Čitaj Dalje
More

  Drugi festival sira u Zagrebu – SirCrofest

  on

  Svečanim skupom sirara iz cijele Hrvatske 18. studenog otvorit će se 2. hrvatski festival tradicijskih sireva – SirCrofest koji ima za cilj promovirati domaću proizvodnju te pozicionirati hrvatske sireve na međunarodnom tržištu.
  Manifestaciju kojom se promoviraju autohtoni hrvatski sirevi organiziraju Savjetodavna služba, Hrvatska poljoprivredna agencija i Savez malih sirara RH uz pokroviteljstvo Grada Zagreba i financijsku pomoć Zagrebačke županije.
  Kako bi se hrvatski sirevi probili te postali prepoznatljivi na europskom, ali i svjetskom tržištu intenzivno se radi od ulaska u Europsku uniju. U sklopu dvodnevnog festivala SirCrofest bit će održane edukativne radionice te izložbeno-prodajni sajam na Trgu bana Josipa Jelačića.

  Drugi hrvatski festival tradicijskih sireva održat će 18. i 19. studenog. Prvi dan je rezerviran za susrete domaćih sirara i raspravljanje o zaštiti ovog prehrambenog blaga u hotelu Internationa.Tamo će se okupiti mali sirari kako bi razgovarali o zaštiti domaćih brendova i daljnjem razvoju sirarske industrije, a drugog dana festivala na trgu bana Josipa JelačićaDrugi dan, 19. studenog na glavnom zagrebačkom trgu javnost će imati prilike kušati domaće sireve, kupiti najdraže vrste i sudjelovati u nagradnoj igri. Program započinje od 9.00 sati ujutro, a trajat će do 15.00 sati.
  možete isprobati najfinije mliječne predstavnike Lijepe naše.

  Savez – malih sirara RH ‘SirCro’ u suradnji sa Savjetodavnom službom, Hrvatskom poljoprivrednom agencijom -, a uz pokroviteljstvo Grada Zagreba i financijsku pomoć Zagrebačke županije, organizira Drugi hrvatski festival tradicijskih sireva u Zagrebu.

  Avatar
  %d blogeri kao ovaj: