0.3 C
Zagreb
 • Čitaj Dalje
More

  Probajte i kamenice na Europskom trgu

  on

  Jedna nesvakidašnja adventska kućica ovog je Adventa posebno mjesto koje ćete brzo zavoljeti. Još od davne antike u podmorju malostonskog zaljeva kamenice su se uzgajale u čast Afrodite, boginje rođene iz školjke. “Bota Šare” na Europskom trgu adventski je dom kamenicama. Povijesne legende govore o naklonosti rimskih vladara tim bisernicama, posebno ističući pohode cara Tibenija po maloj Aziji, kamo su mu iz malostonskog zaljeva slali kamenice položene u sanduke sa suhom travom koja ih danima može držati na životu. U svoje rezidencije često ih je naručivao i sam car Franjo Josip. Ovih dana zahvaljujući modernim vremenima svakodnevno svježe stižu gostima zagrebačkog adventa.

  bota-sare-2

  bota-sare-3

  U moru bogate ponude ove zime važno je znati kako je meso ove delicije jako hranjivo jer sadrži puno bjelančevina, ugljikohidrata, minerala i vitamina. Za mnoge gastronome kušanje sirove hrane ritual je povratka u ranu fazu civilizacije, a upravo su kamenice jedne od rijetkih delicija koje su najukusnije sirove, uz dodatak par kapi limunovog soka. Zagrebačkom adventu dat će posebnu čar.

  bota-sare-5

  bota-sare-6

  Delicije ove stare malostonske obitelji na kućici “Bota Šare” uključuju i ribu goluba na bijelo, spring role na njihov način, stonske makarule, tučene masline, pečenice, domaće dalmatinske kobasice i drugo. Tijekom adventa i sam ribolovac Pero Šare gostima će prirediti show s tunom od koje će uživo pripremati tartar, sashimi, steak i druge delicije.

  Avatar
  %d blogeri kao ovaj: