Muzej za umjetnost i obrt donirat će dječjoj bolnici “Srebrnjak” sav prihod od prodanih ulaznica na dan 6.prosinca 2016. Uz prigodan program i poklone koje je osigurao portal Wishmama.hr, svi posjetitelji taj dan kupnjom ulaznice pomažu u prikupljanju sredstava za nabavku dijagnostičkog uređaja koji će bitno olakšati pretrage kod dojenčadi i male djece. U 18 sati, na radost djece i njihovih roditelja, baka i djedova, veoma atraktivnu “MUO”-izložbu Orašar – najljepša božićna bajka, posjetit će i Sveti Nikola.

Muzej za umjetnost i obrt tradicionalno svake godine tijekom Adventa pomaže neki humanitarni projekt. Ove godine u suradnji s portalom Wishmama.hr prikuplja sredstva za nabavku dijagnostičkog uređaja za pulsnu oscilometriju – Resmon™ Pro Forced Oscillation Technique, koji predstavlja neinvazivnu metodu mjerenja plućne funkcije prilikom disanja kod dojenčadi i male djece.

U Muzeju za umjetnost i obrt 27.studenog otvorena je jedinstvena, nikada viđena izložba o planetarno popularnom baletu “Orašar” Petra Iljiča Čajkovskog koji je prvi put izveden 1892. u Marijinskom kazalištu u Sankt Peterburgu. Već prvog dana izložbu “Orašar – najljepša božićna bajka” vidjelo je više od 2000 posjetitelja. Na radost djece i njihovih roditelja, baka i djedova, izložbu će posjetiti i Sv.Nikola 6.prosinca u 18 sati. Uz prigodan program i poklone koje je osigurao portal Wishmama.hr, svi posjetitelji taj dan kupnjom ulaznice pomažu u prikupljanju sredstava za nabavku dijagnostičkog uređaja koji će bitno olakšati pretrage kod dojenčadi i male djece.
wish-mama-sv-nikolaPodsjetimo, bolnica “Srebrnjak” je po svojem značaju i ulozi središnja i jedinstvena ustanova za liječenje bolesti dišnog sustava djece i adolescenata u Hrvatskoj.
Danas je u svojoj djelatnosti visoko rangirana bolnica po europskim i svjetskim standardima i to ne samo u pružanju zdravstvene usluge, već i po projektima koji razvijaju biomedicinske znanosti prije svega na području pulmologije, alergologije, imunologije te kardiologije.
Kao prva “UNICEF”-ova “Bolnica prijatelj djeteta” u Hrvatskoj , ova bolnica razvija visoki humanitarni standard kroz razne aktivnosti poput dvanaest apartmana namijenjenih za smještaj majke uz dijete tijekom djetetovog boravka u bolnici, igraonica na odjelima, radionica i dječjih predstava tijekom cijele godine, organiziranom “Školom u bolnici”, “Astma školom” i “Astma kampom”.
Obzirom da je Muzej za umjetnost i obrt poznat po mnogobrojnim i izvrsnim programima za djecu te pomoći potrebitima, donacija dječjoj bolnici “Srebrnjak” bio je logičan odabir za ovogodišnju humanitarnu akciju.