Iako na jučer obilježenog Svetog Nikolu obično djeca dobivaju šibe i poklone ili jedno i drugo, i političari su se priključili istom “darivanju” . Tako je Dario Zurovec, nezavisni gradski vijećnik Svete Nedelje  jučer podijelio šibe izvršnoj vlasti za neodgovorno ponašanje i loše upravljanje ovim gradom u jugozapadnom dijelu Zagrebačke županije.

Šibe za Svetog Nikolu uručene su Dragi Prahinu, gradonačelniku Svete Nedelje, te Ivici Pavliću i Damiru Halužanu, dogradonačelnicima, a razlog nezadovoljstva ovog nezavisnog vijećnika leži, kako ističe, u neodgovornom upravljanju gradom.

podjela-siba-sveta-nedelja
„Način komunikacije gradonačelnika sa žiteljima Svete Nedelje, kao način vođenja grada, pokazuju krajnje nepoštovanje spram ljudi koji pune proračun grada kroz prirez, kao i svih onih koji su dali povjerenje za upravljanje Svetom Nedjeljom. Razvojni programi grada usmjereni su na donaciju od par tisuća kuna za pojedine udruge koje djeluju u Svetoj Nedelji, čime odgovornost za aktivnosti i javno djelovanje gradski oci „skidaju“ sa sebe. Vijećnicima, napose i meni, ne odgovara se na pitanja niti mjesecima nakon što su ih primili od gradskog parlamenta.

Gradska vlast isplaćuje sebi plaće kao da su saborski zastupnici, voze skupe automobile, a obilazak terena koriste samo za predizborne kampanje“ – objasnio je nezavisni vijećnik u Svetoj Nedelji Dario Zurovec razlog poklanjanja šiba čelnicima gradske uprave ovog grada.