0.3 C
Zagreb
 • Čitaj Dalje
More

  U Klinča Selu 62-godišnjaku izmjereno 3,65 promila

  on

  U dane vikenda od 9. do 11. prosinca 2016. godine, od 22 do 6 sati na području Policijske uprave zagrebačke provedena je akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga. Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 1099 prometnih prekršaja, od čega je 181 prekršaj vozača pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza, oduzeto je 157 vozačkih dozvola, a iz prometa je isključen 181 vozač.

  Kod 24 vozača (13,3%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje. Za vrijeme akcije evidentirano je 14 žena-vozačica (7,7%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Tijekom provedbe akcije nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano šest osoba, kod kojih je test bio negativan.

  Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je u petak, 9. prosinca u 21.15 sati, u mjestu Klinča Sela, na Radničkoj cesti, kod 62-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem od 3,65 g/kg alkohola u organizmu.

  Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozačica zabilježena je u subotu, 10. prosinca oko 1.50 sati, u mjestu Nova Kapela, općina Dubrava, kod 24-godišnjakinje koja je upravljala osobnim automobilom bjelovarskih registracijskih oznaka dok je u organizmu imala 1,69 g/kg alkohola.

  Avatar
  %d blogeri kao ovaj: