Badnjak je poslovično užurban dan jer pripreme za blagdansko slavlje obično obavljamo u zadnji čas. Ako se na Badnje popodne nađete u širem središtu Zagreba, između kupnje poklona, potrage za najljepšom jelkom i utrke do najbolje božićne purice dođite se okrijepiti i opustiti na Market u Martićevoj. Uz kuhano vino, domaće rakije i ukusne zalogaje ugostitelja, za vaše dobro raspoloženje od 12 do 16 h brinut će se DJ Vanja Nikolić, podjednaki ljubitelj suvremenih plesnih i pop-rock zvukova.

U interijeru Croatian Design Superstorea, od 12 sati započet će Neobičan dan with @MajaiKruh koja će u svojoj nomadskoj pekarnici uz kruh raditi i šnenokle te pitu od jabuka, organizatori će ugostiti i Strudlmania i Laganela – kuhare najfinijih štrudli i laganih kolača kojima se teško odolijeva.

Organizatori su pripremili i večernji program za sve koji nakon objeda, kićenja božićnog drvca i kućnog druženja Božić vole dočekati na ulici, okruženi gradskim blagdanskim ugođajem. U 20 sati možete doći podijeliti dobre želje sa svojim sugrađanima i prijateljima na prekrasan umjetnički program Share the Light. Svaki posjetitelj dobiti će svijeću, a plamen će se uz dobre želje, slati od osobe do osobe.

Martićevu će potom, od 20:15 h pa sve do 4 ujutro zagrijati melodije i ritmovi koje će s miks pulta odašiljati DJ Pill Jackson i Filip Eterovic (član CFSN ekipe i jedan od organizatora festivala Illectricity) ― riječ je o programu MTV UP čiju će atmosferu upotpuniti projekcije VJ-ice Ines Kesić alias VJetar. Budući da hrane i pića neće manjkati, sve je spremno za urbani blagdanski ugođaj.

(PR)