9.7 C
Zagreb
 • Čitaj Dalje
More

  Produžena izložba Ronalda Lindgreena

  on

  Muzej Mimara zbog povećanog zanimanja publike produžuje izložbu Ronalda Lindgreena Umjetnost blistavog duha do 8. siječnja 2017.

  Podsjetimo, to je prvi put da se pred publiku u Hrvatskoj donosi prikaz djelovanja tog značajnog nizozemskog slikara. Retrospektiva prikazuje djela nastala u razdoblju od 1938. do 1999. godine koja iskazuju njegovu posvećenost boji, potezu kista, bavljenje akvarelom, obrisima naznačenim dodirom tinte.

  03

  Portreti, pejzaži, skladne kompozicije mrtve prirode napravljeni su s blagošću pristupa, trenutkom ili prizorom koje Lindgreen na svojim djelima opaža i dubinski proživljava. Izloženo je devedeset djela koje otkrivaju umjetnikov svijet motivike spojene s jasnim kompozicijama.

  Svoje mišljenje o likovnoj umjetnosti temeljio je na povijesti umjetnosti, filozofiji i religiji te je smatrao da je umjetnik određen vremenom u kojemu stvara i djeluje. Posjeduje karakteristike velikih nizozemskih majstora, ali i Dalekog Istoka uz sklonost glazbi i poeziji koje igraju ulogu u njegovom stvaralaštvu.

  Avatar
  %d blogeri kao ovaj: