Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja izradilo je prve urbanističke planove uređenja zagrebačke Medvednice.

Prema pisanju Večernjeg lista, u planu je potpuna rekonstrukcija vrha Medvednice koja uključuje novu gornju stanicu žičare, sportsku dvoranu u Tomislavcu, helidrom s kojeg će se moći prihvatiti unesrećeni skijaši, vidikovac i restoran u TV tornju, stazu za ljetno sanjkanje, adrenalinski park, a i novo akumulacijsko jezero za veću mogućnost zasnježivanja, proširenje skijaških staza, rekonstrukciju vučnica, i razne druge sadržaje.

“Vršna zona” i “Skijaški kompleks”, na ukupnoj površini od 115 hektara, prvi su izrađeni urbanistički planovi uređenja od državnog značaja dosad, a glavni su im ciljevi, objašnjavaju u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja (MGIPU), povećanje sadržaja, a time i broja posjetitelja na vrhu Medvednice.

Obnovit će se i Vidikovac, “treća ključna točka vršnog platoa”, u kojem će se urediti postojeći restoran, a ujedno u podzemnu etažu smjestiti prostorije za skijaške klubove, skladištenje opreme za skijaške staze te ambulanta i dežurne službe HGSS-a. Osim zimskim, objašnjavaju u Ministarstvu, posebna pozornost posvetit će se i ljetnim sadržajima pa će se na livadi kod Tomislavova doma smjestiti adrenalinski park, baš kao i u podnožju Crvenog spusta, na kojem će se u toplijim mjesecima montirati staza za ljetno sanjkanje, saznaje Večernji list.

Sanirat će se i gornja stanica Crvenog spusta, dok se na gornjoj stanici Zelenog planiraju novi sadržaji.. Obnovit će se i crkva Majke Božje Sljemenske Kraljice Hrvata, zgrada Župnog ureda, apartmanska kuća “Snježna kraljica”, Prekratićeva kuća, Odašiljač MUP-a, dom Željezničar i izletište Grofica.