U Zoološkom vrtu grada Zagreba predstavljen je videospot za pjesmu „Ti pruži ljubav, ti traži ljubav“.

Riječ je o pjesmi koju je grupa Swingers snimila za udrugu Možemo zajedno. Na čelu te udruge koja se afričkoj djeci trudi osigurati liječenje od malarije i školski pribor, je Dejan Nemčić, profesor geografije koji je zbog svojeg humanitarnog rada nedavno dobio nagradu Ponos Hrvatske.

– Zoološki vrt grada Zagreba podržava velik broj projekata namijenjenih dobrobiti ljudi i životinja. Zato nam je izuzetno drago da smo se mogli uključiti u akciju „Afrika – Možemo zajedno“. Nadamo se da će napore Dejana Nemčića prepoznati što veći broj ljudi, uključujući i naše posjetitelje – kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

U sklopu akcije „Afrika – Možemo zajedno“ trenutačno se prikuplja novac za liječenje afričke djece od malarije. Jedan lijek stoji pet kuna.

– Djeca diljem Hrvatske znaju da s jednom kovanicom, „medom“, mogu učiniti mnogo. U Africi svake četiri sekunde od malarije umre jedno dijete. Lijekom afričkom djetetu spašavamo život, a školskim mu priborom omogućujemo budućnost. Afrička djeca obožavaju školu i znaju da bez školovanja nemaju perspektivu – kazao je Dejan Nemčić koji ljeta provodi podučavajući djecu u najsiromašnijim dijelovima Afrike.

Kako bi se u njegovu akciju uključilo što više ljudi, grupa Swingers je snimila pjesmu „Ti pruži ljubav, ti traži ljubav“.

Na predstavljanju videospota u Babaloou, novootvorenom restoranu u Zoološkom vrtu, posebni su gosti bili članovi Hrvatsko-afričkog društva prijateljstva. Dio njih, oni podrijetlom iz Nigerije, udruzi Možemo zajedno sreću su poželjeli glazbom punom dobre energije – sviranjem na bubnjevima.

Kutijica u koju će posjetitelji Vrta moći ubacivati po pet kuna za liječenje afričke djece od malarije, bit će postavljena u suvenirnici Zoološkog vrta do kraja ožujka.