U ponedjeljak, 20. ožujka s početkom u 18 sati u atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na Trgu N. Š. Zrinskog 11 u Zagrebu bit će predstavljen projekt novog putničkog terminala zračne luke “Franjo Tuđman” autora Branka Kincla, Velimmmira Neidharta i pok. Jure Radića.

Svečanost s izložbom otvorit će predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić, a ostvarenje projekta zagrebačke zračne luke predstavit će akademik Branko Kincl i akademik Velimir Neidhardt.

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti promovira novu seriju manifestacija pod naslovom HAZU za Hrvatsku. Iako svako događanje unutar HAZU predstavlja dio stalnih napora za njegovanje hrvatskoga identiteta, očuvanje kulturne baštine, razvitak znanosti i umjetnosti i ostalih doprinosa stvorenih na tlu Hrvatske, serija HAZU ZA HRVATSKU prezentirat će selektivno najeminnentnije napore i kapitalna dostignuća HAZU koja će svojim utjecajem obogatiti povijest duhovnog i materijalnog razvitka Hrvatske.