7.1 C
Zagreb
 • Čitaj Dalje
More

  HDZ se počinje ograđivati od Milana Bandića: Za početak reagirali na nagradu Budimiru Lončaru

  on

  Više od pola mjeseca zagrebački HDZ-ovci odbijali su komentirati nagradu što je u ime grada Zagreba njihov koalicijski partner Milan Bandić dodijelio Budimiru Lončaru. No, nakon što su svi drugi tu vijest skoro pa i zaboravili, iz zagrebačkog HDZ-a je danas pristiglo priopćenje.

  -Gradska organizacija HDZ-a Grada Zagreba niti je imala, niti ima, niti bi ikad mogla imati veze s odlukom o dodjeli Medalje Grada Zagreba Budimiru Lončaru – koju je gradonačelnik Milan Bandić, sukladno ovlastima prema Statutu Grada Zagreba, donio svojom voljom i političkom procjenom te bez ikakvih najava. 

  O djelovanju Budimira Lončara još se 27. rujna 1991. očitovao prvi predsjednik RH i HDZ-a dr. Franjo Tuđman putem izjave Vlade RH. Tim se riječima nema ni dandanas što dodati ili oduzeti:

  „Budimir Lončar kontinuirano zastupa politiku izjednačavanja agresora Srbije i JNA i napadnutu Republiku Hrvatsku. (…) Lončar je propustio izraziti lojalnost Republici Hrvatskoj, čime se stavio na stranu protivnika mirnog demokratskog i pravednog rješenja jugoslavenske političke krize“.

  HDZ je jasno i nepokolebljivo privržen ostavštini dr. Franje Tuđmana – koji je nedavno na ponos svih nas napokon dobio zasluženi spomenik u Gradu Zagrebu – stoji u priopćenju tajništva zagrebačkog HDZ-a.

  %d blogeri kao ovaj: