TISUĆU PO GODINI: Bandić dodijelio 50 tisuća kuna za 50 godina postojanja Hrvačkog kluba Lika

Hrvačkom klubu Lika je, odlukom gradonačelnika Bandića, dodijeljeno 50 tisuća kuna za obilježavanje 50 godina postojanja.

Zanimljivo, Bandić je odluku o dodjeli gradskog novca donio 21. rujna 2016. godine, što je gotovo četiri mjeseca nakon što je klub proslavio svoju jubilarnu godišnjicu.

Naime, klub je 30.05.2016. godine u prostorima Gradskog Satiričkog kazališta „Kerempuh“ održao svečanost baš iz tog razloga, a Grad Zagreb je, opet odlukom gradonačelnika, pristao biti pokrovitelj cijele manifestacije.

“Hrvački kluba “Lika” sportska udruga građana i sportska organizacija koja je kroz svoju povijest postizala i postiže zavidne rezultate i kao takav se nametnula, kolokvijalno rečeno, kao jedan od najboljih i najuspješnijih sportskih kolektiva koji je svoj rad usmjerila u popularizaciju i razvoj Olimpijskog sporta – hrvanja. Sve prethodno navedeno daje nam za pravo da kažemo, da se radi o vrlo važnom sportskom kolektivu koji je svojom poviješću, tradicijom, trudom i radom, kontinuirano razvijao, ne samo sport i sportske vrijednosti, već promicao sve one pozitivne vrijednost društva u cjelini”, stoji u obrazloženje odluke o pokroviteljstvu manifestacije krajem svibnja.

Što se novca tiče, Bandić im ga je dodijelio preko Javnog poziva koji je objavljen još u veljači ove godine.

Kako se može vidjeti ih arhive gradonačelničkih akata, ovo je prvi put da su hrvači kluba na ovaj način dobili gradski novac.