AK Agram ponovno najbolji atletski klub u Hrvatskoj

AK Agram najbolji je atletski klub u 2016. godini u Hrvatskoj temeljem Pravilnika o bodovanju uspješnosti klubova iz 2013. godine (zadnja izmjena) kroz 10 različitih kriterija.
Treći je to naslov za ovaj klub u osam sezona i drugi zaredom od kada se klubovi boduju na ovaj način. Osvojivši ukupno 164.017 bodova AK Agram pretekao je za više od 48.000 bodova drugoplasirani AK Dinamo-Zrinjevac koji je osvojio 115.502,5 boda. To nije i najveća razlika koja je u proteklih 9 sezona pobjednički klub ostvario u odnosu na drugoplasirani. U 2010. Dinamo-Zrinjevac je imao prednost od čak 68.000 bodova ispred drugoplasiranog Zagreb-Ulixa. Treće mjesto pripalo je ASK-u koji je osvojio ukupno 89.358,5 bodova. Nakon ova tri kluba slijede Zagreb-Ulix, Kvarner, Mladost, Slavonija-Žito, Sloboda, Svetice, Sljeme, itd.
Ukupno je bodovano 79 klubova, a poredak svih klubova s pripadajućim bodovima možete vidjeti ovdje. AK Agram bio je najbolji u čak 6 od 10 kriterija – nastupi na međunarodnim natjecanjima, rekordi, medalje na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske, ekipna prvenstva, kupovima i broj registriranih natjecatelja u sezoni.

Od vodećih klubova, najveći napredak u odnosu na prethodnu godinu napravio je Kvarner, a slijede ga Agram, Mladost i Slavonija-Žito. Značajan pad u broju osvojenih bodova zabilježio je Dinamo-Zrinjevac, a slijede ga Sloboda i Zagreb-Ulix.