ATLETIKA

27. SIJEčNJA 2008. 15:02h

Dvoranski rekord Maje Golub na 60 metara

Tekst

Hrvatska atletičarka Maja Golub pobijedila je na mitingu u Ljubljani na 60 metara s novim dvoranskim rekordom Hrvatske.

Golub je stazu prešla za 7.42 sekundi, čime je za četiri stotinke sekunde oborila rekord Rahele Markt postavljen 2001. u Šempeteru.

Unatoč rekordu, Golub ovim rezultatom još službeno nije osigurala nastup na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Valenciji u ožujku jer je norma na 60 metara 6.37 sekundi.

Maja Golub je hrvatska rekorderka na 100 metara, iako njezin rezultat od 11.54 sekundi postavljen prije šest mjeseci u Varaždinu još čeka verifikaciju.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!