mjesto za top banner
AUTOR B.K.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

11. SRPNJA 2012. 16:55h

Američko-hrvatski projekt pomoći općini Udbina

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Danas su pomoćnik ministra obrane Dragan Lozančić i načelnik Uprave za operativne poslove Tihomir Erceg, zajedno sa čelnikom američkog Ureda za obrambenu suradnju Troy d. Eggumom obišli radove na izgradnji glavnog vodovoda i rekonstrukciji dječjeg vrtića u Udbini, a koje provode američki i hrvatski vojnici.

Ta je aktivnost vezana uz organizaciju međunarodne vojne vježbe Jackal Stone 2012 koja će se u rujnu održavati u Hrvatskoj.

To su projekti civilno-vojne suradnje kojima se u sklopu vježbe "Jackal Stone" pomaže lokalnoj zajednici a financira ih američka strana, i to za radove na vodovodu u vrijednosti više od 170 000 američkih dolara, a za rekonstrukciju vrtića gotovo 100 000 dolara.

U vježbi Jackal Stone 2012 sudjeluju pripadnici specijalnih postrojbi iz 11 zemalja, a 7 zemalja će biti u statusu promatrača. Direktor vježbe je brigadir Martin Starčević.

Hrvatska je domaćin ove vježbe drugi put, a u njezinoj organizaciji sudjeluju sve grane OS RH, Ministarstvo obrane te druga tijela državne uprave. Lozančić je kazao kako je ova vježba važna za razvoj odnosa i suradnju s partnerima te da je Hrvatskoj čast ponovno pružiti domaćinstvo vježbi koja je najveća partnerska vježba u Europi ove godine.