mjesto za top banner

30. TRAVNJA 2012. 13:38h

Boris Šprem uputio prvosvibanjsku čestitku

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Povodom Međunarodnog praznika rada, predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem uputio je čestitku građanima Republike Hrvatske:

„Međunarodni praznik rada, kojim i u Hrvatskoj obilježavamo borbu radnika za humane i pravednije uvjete rada, trebao bi biti prigoda za radost i slavlje.

U Hrvatskoj su radnici, nažalost, uslijed višegodišnjeg uništavanja gospodarstva zbog grijeha krive pretvorbe i privatizacije, čemu se pridružila još i svjetska kriza, u gotovo jednako teškoj situaciji kao u vrijeme prvih radničkih demonstracija protiv iskorištavanja od strane poslodavaca prije više od jednog stoljeća.

Loše stanje u gospodarstvu ne možemo promijeniti preko noći. Ali najvažnija je ipak svijest da ga odgovarajućim zakonskim mjerama promijeniti možemo, i to na bolje. Vladine su mjere fokusirane na poticanje investicija, proizvodnje, a time i pada nezaposlenosti.

U vjeri da težimo istim ciljevima i da ih najbolje možemo ostvariti kroz stalni dijalog, dragim sugrađanima čestitam 1. maj - Međunarodni praznik rada!“