mjesto za top banner
AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

9. VELJAčE 2011. 12:39h

Burić Šeksu: Nervozni ste, evo vam uputnica za psihijatriju

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Rasprava o planu usklađivanja hrvatskog zakonodavstva sa zakonodavstvom EU opet je posvađala hadezeovce s esdepeovcima, ali i hadeesesbeovcima. Sve je počelo kad je SDP-ov Nenad Stazić poručio kako Hrvatska u Europu neće ući još 50 godina ako se ne osudi napad HDZ-ova Dujomira Marasovića na SDP-ova Željka Jovanovića po nacionalnoj osnovi.

– Šovinističkih budala ima svugdje i uvijek će imati ispade, a kad takve ispade ima jedan istaknuti član HDZ-a i to bez osude, e onda je to problem – poručio je Stazić. Potom je nastavio govoriti o HDZ-ovu Andriji Hebrangu i njegovu prijedlogu da se progone komunistički zločini na što ga je predsjedavajući Vladimir Šeks prekinuo uz napomenu da se ne drži dnevnog reda. Kako ga Stazić nije poslušao, Šeks mu je oduzeo riječ, zbog čega su esdepeovci zatražili stanku.

– Parlament je mjesto gdje se govori i jedino što imamo jest govor i onda nam se jedini mehanizam svako malo oduzima. Kada je riječ o uvredljivom govoru, treba se zaustaviti, ali kod Stazića nije bilo riječi o tome – poručila je nakon stanke SDP-ova Milanka Opačić. Šeks je potom objasnio da je Staziću uzeo riječ jer se nije držao teme. 

– Nije ovo Hyde Park da se govori o čemu se hoće, zato imamo dnevni red i poslovnik – dodao je Šeks. Situacija je kulminirala kada je za govornicu, a da za to uopće nije dobio dopuštenje, izišao HDSSB-ov Dinko Burić. Prvo je poručio  da mnogi u Sabor ne dolaze da bi digli putne troškove nego da bi govorili, a kada ga je Šeks pitao zbog čega i on traži stanku u ime svog kluba, Burić mu je rekao da se smiri.

– U zadnje vrijeme brzo dajete opomene, zovete stražu, uzimate riječ, ponašate se kao Lucky Luke. Nervozni ste i mene kao liječnika to dovodi do zaključka da vam treba napisati uputnicu za psihijatriju, a preporučujem vam doktora Stanimirovića. S njim imate najbolje odnose – rekao je Burić i predao uputnicu Šeksu koju je on odmah zgužvao. Burića nije opomenuo objašnjavajući da se opomena može izreći samo osobi kod koje ima učinka.