mjesto za top banner

4. TRAVNJA 2012. 12:59h

Čičak: Hrvatska je država u kojoj je ministar sporta divljak

Ivan Zvonimir Čičak i Sanda Mamić

Foto

Hrvatska
1

Tekst

Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak u srijedu je posjetio modri klub te pružio podršku svim zaposlenicima GNK Dinamo. Njegov je posjet potaknuo nedavno napisan degutantni grafit o djelatnici kluba Sandi Mamić u neposrednoj blizini maksimirskog stadiona:

- Otac sam petero djece, od čega su četiri kćeri te imam četiri unuke, i vrlo sam osjetljiv na svaki nasrtaj na integritet žene. Strašno me povrijedilo što se dogodilo, zato sam odlučio izraziti gestu solidarnosti s Vama i sa svim kolegama - obratio se Čičak Sandi Mamić pred svim okupljenim zaposlenicima te joj uručio buket cvijeća. Tom se prilikom predsjednik HHO-a osvrnuo i na nedavnu neprimjerenu izjavu ministra Jovanovića upućenu predsjedniku i glavnom tajniku HNS-a te izvršnom predsjedniku Dinama, koja naposljetku nije jedina takve vrste.

- Država u kojoj je ministar sporta divljak koji daje takve izjave kakve je dao o gospodinu Mamiću, Markoviću i Srebriću mora u državi proizvoditi divljaštvo. Ministarstvo sporta treba biti suspendirano. Riba smrdi od glave i dok se ne suspendira ministar spomenutog resora neće biti reda u sportu - istaknuo je Čičak dodavši kako će isto sljedećih dana reći i medijima: 

- Dok se doministar sporta Petar Skansi odlikuje neobrazovanošću i primitivizmom te ne razumije osnovne civilizacijske termine ne možemo ići dalje i napraviti veće korake - zaključio je i poručio okupljenim zaposlenicima:

- Drž'te se!