mjesto za top banner

29. OžUJKA 2012. 16:44h

Dalmatinac ulovio morskog psa dugog 3,60 metra i teškog 150 kilograma

Neman počinje polako gubiti živce zbog stalnog fotografiranja

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Ribar Miljenko Špralja ulovio je u srijedu poslijepodne morskog psa duljine 3,60 metra i teškog više od 150 kilograma. Ovaj 66-godišnji nekad profesionalni, a sada umirovljeni ribar kod Abe, između Kornata i Dugog otoka, bacio je mrežu i nadao se eventualno bogatom ulovu šaruna. No, kada je došao po mrežu, nemalo se iznenadio, ali i prestrašio.

– Pa nije mi bilo baš svejedno vidjeti morskog psa. Doduše prvo sam mislio da je dupin. On je već bio omamljen jer je očito dugo bio zapetljan u mreži, a kada smo izvukli mrežu prema površini mora i vidjeli rep, odmah sam zaključio da je morski pas ili lisica – rekao nam je Miljenko Špralja koji je svoj ulov vezao za brod i vukao do obale.

– Na obali je bilo njih pet koji su mi pomogli. Bio je on omamljen, ali isto sam slušao upozorenja da pazim na zube i da me ne ugrize. On stvarno ima dvostruki red zubiju i jako je opasan. Odmah smo ga i rasjekli i podijelili meso. Ma već za desetak minuta smo ga spremali. Jako je ukusan – rekao nam je Miljenko Špralja dodajući kako ne zna koje je točno vrste ovaj morski pas.