mjesto za top banner

SJEDINJENJE DVIJU STRANAKA

7. STUDENOG 2008. 20:27h

Dalmatinska liberalna stranka spojila se s HNS-om

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Radomir Čačić potpisao je s predsjednikom DLS-a sporazum o ujedinjenju njihovih stranaka radi jačanja građanskog centra, koji zastupaju.

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić danas je u Splitu izjavio kako ta stranka na sljedećim lokalnim izborima očekuje 30-ak posto bolji rezultat u odnosu prema prošlim.

Po njegovim riječima, nakon lokalnih izbora HNS će u 50-ak općina i gradova imati načelnike i gradonačelnike te 20-ak dogradonačelnika u većim gradovima.

Čačić je s predsjednikom Dalmatinske liberalne stranke (DLS) Antom Tešijom potpisao sporazum kojim se ta dalmatinska stranka ujedinila s HNS-om.

Kako su rekli predsjednik Čačić i Tešija, riječ je o zajedničkim idejama i ciljevima liberalne političke opcije, a takvo okupljanje znači jačanje građanskog centra.

- Danas u Hrvatskoj imamo dvije velike i jednu važnu stranku, stranku desnice - HDZ i ljevice - SDP te naš građanski centar koji legitimno zastupa stranka HNS-liberalni demokrati, ojačana danas i Dalmatinskom liberalnom strankom - rekao je Čačić.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!