mjesto za top banner

SJEDINJENJE DVIJU STRANAKA

7. STUDENOG 2008. 20:27h

Dalmatinska liberalna stranka spojila se s HNS-om

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Radomir Čačić potpisao je s predsjednikom DLS-a sporazum o ujedinjenju njihovih stranaka radi jačanja građanskog centra, koji zastupaju.

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić danas je u Splitu izjavio kako ta stranka na sljedećim lokalnim izborima očekuje 30-ak posto bolji rezultat u odnosu prema prošlim.

Po njegovim riječima, nakon lokalnih izbora HNS će u 50-ak općina i gradova imati načelnike i gradonačelnike te 20-ak dogradonačelnika u većim gradovima.

Čačić je s predsjednikom Dalmatinske liberalne stranke (DLS) Antom Tešijom potpisao sporazum kojim se ta dalmatinska stranka ujedinila s HNS-om.

Kako su rekli predsjednik Čačić i Tešija, riječ je o zajedničkim idejama i ciljevima liberalne političke opcije, a takvo okupljanje znači jačanje građanskog centra.

- Danas u Hrvatskoj imamo dvije velike i jednu važnu stranku, stranku desnice - HDZ i ljevice - SDP te naš građanski centar koji legitimno zastupa stranka HNS-liberalni demokrati, ojačana danas i Dalmatinskom liberalnom strankom - rekao je Čačić.