mjesto za top banner
AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

1. SRPNJA 2011. 10:50h

Direktoru Varaždinskih vijesti produljen pritvor za još mjesec dana

Ernest Fišer

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Ernestu Fišeru, bivšem direktoru Varaždinskih vijesti, produljen je pritvor za još mjesec dana i to zbog utjecaja na svjedoke. Fišera se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti te zlouporabu položaja u gospodarskom poslovanju. Iako je dao ostavku na mjesto direktora u spomenutom tjedniku, Fišer ostaje u pritvoru zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, kojih u postupku još treba saslušati tridesetak.

Fišera se tereti da je u posljednjih deset godina na razne načine zlorabio svoj položaj, čime je omogućio krivotvorenje službene dokumentacije. Na temelju takve dokumentacije isplaćeno mu je u gotovini nešto više od tri milijuna kuna.

Utjecao je i na lažno financijsko prikazivanje dobiti pa je tako ostvario pravo na stimulaciju i na taj način oštetio tvrtku za 465.000 kuna. Na temelju lažnog prikazivanja utrošenih sredstava i lažnih isprava uplaćeno je manje doprinosa za zdravstveno i mirovinsko osiguranje, čime je državni proračun oštećen za 260.000 kuna.

Osim toga, Fišer je, kao fizička osoba, potpisao ugovor o izvođenju građevinskih radova vrijedan 260.000 kuna s jednim poduzećem. Radovi su bili na njegovu privatnom objektu, a platile su ih Varaždinske vijesti. Istraga je proširena i na malverzacije sa službenim automobilima.

Pod istragom su i Fišerov sin Svebor te voditelj marketinga u Varaždinskim vijestima Davor Mašić, no oni su, nakon kraćeg boravka u pritvoru, pušteni na slobodu.