mjesto za top banner

7. KOLOVOZA 2012. 13:20h

Dukat pristupio UN-ovoj inicijativi Global Compact

Upravna zgrada Dukata

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Poput mnogih drugih svjetskih kompanija i Dukat je pristupio Global Compactu, inicijativi UN-a koja potiče društveno odgovorno poslovanje.

Inicijativa se temelji na deset osnovnih načela iz područja ljudskih prava, prava radnika, okoliša i borbe protiv korupcije, a povezuje poslovni sektor s agencijama UN-a, vladama i civilnim organizacijama.

"Pristupanjem ovoj inicijativi Dukat je još jednom potvrdio da prati svjetske trendove razvoja odgovornosti. Ujednom nastavljamo sa strategijom razvoja korporativne održivosti koja podrazumijeva provedbu brojnih sponzorsko - donacijskih aktivnosti važnih za lokalnu zajednicu", poručila je Dukatova direktorica odnosa s javnošću Elena Wolsperger Dolezil.

Inicijativa UN Global Compact pokrenuta je 2000. godine i danas je najveća takva inicijativa koja okuplja preko 8000 korporativnih dionika iz preko 135 zemalja diljem svijeta. Global Compact predstavlja jedinstveni primjer suradnje poslovnog svijeta i međunarodne zajednice te osim kompanija okuplja i predstavnike akademske zajednice, civilnog društva, vlada, poslovnih udruga te samog UN-a, stoji u priopćenju iz Dukata.