mjesto za top banner
AUTOR agencija vlm
FOTO: Arhiv
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

9. KOLOVOZA 2010. 09:14h

Gradonačelnik Kutine jedini kazao i dokazao da zna govoriti engleski

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Premijerkin "I was in Hungary day after yesterday" potaknuo nas je da ispitamo znanje engleskog ili drugih stranih jezika lokalnih čelnika.

Od ispitanih gradonačelnika, jedino je Davor Žmegač, gradonačelnik Kutine, kazao da odlično poznaje engleski, i to dokazao.

– Kutina is an industrial city, located 70 kilometers from Croatia's capital, Zagreb – kratko je Žmegač na engleskom predstavio svoj grad. Petrinjski gradonačelnik Željko Nenadić kazao je da je završio drugi stupanj engleskog jezika, a služi se i njemačkim.

– Ne želim da me itko ispituje. Ja sam profesor, ne vi – rekao je. Služe se engleskim i Milan Bakšić, gradonačelnik Gline, te Tomislav Paunović, gradonačelnik Hrvatske Kostajnice, no priznaju da ga ipak slabo govore.

– Znam čitati, ali pisanje mi ide slabo – kaže Bakšić. Paunović se služi i njemačkim, no za oboje ipak treba prevoditelja. Županica Marina Lovrić Merzel preko glasnogovornice je odgovorila pismenim putem:

– Županica Marina Lovrić Merzel služi se engleskim i njemačkim jezikom u osobne svrhe. U službene svrhe županica koristi isključivo usluge profesionalnih prevoditelja – stoji u odgovoru. Do Dinka Pintarića i Antuna Vidakovića nismo uspjeli doći.