mjesto za top banner

6. TRAVNJA 2012. 11:36h

Gradski dužnosnici čestitkama građanima čestitali Uskrs

Grad Karlovac

Foto

Hrvatska
0

Tekst

“Gospodin slavno uskrsnu! Aleluja, aleluja! Na ljudsku sreću beskrajnu. Aleluja, aleluja!” U proljetno vrijeme kada se priroda budi iz zimskog sna, probudimo se i otvorima svoja srca kako bismo primili svjetlo uskrslog Isusa. Svjetlo uskrslog Isusa neka vam donese radost, mir i nadu – uskršnja je poruka predsjednice Gradskog vijeća Nade Murganić i gradonačelnika Damira Jelića upućena svim građanima Karlovca.

 Da barem grad "uskrsne"

 Čestitka je tiskana u 22.000 primjeraka, a Karlovčanima su je u njihovim poštanskim sandučićima ostavili djelatnici karlovačke gradske tvrtke Inkasator.

 – Ukupan trošak izravnog čestitanja stoji 15.125 kuna – objašnjava stručna suradnica za protokol i odnose s javnošću Grada Andreja Barberić. Nije prvi put da gradska uprava ovako čestita Karlovčanima blagdane. Mnogima je dvojbeno treba li gradonačelnik čestitati bilo koji vjerski blagdan baš svim građanima, ne samo vjernicima. Politologinji i nezavisnoj političarki Jasni Plevnik sporan je i način čestitanja.

 – Gradonačelnik je mogao čestitati Uskrs preko medija u vlasništvu Grada, Karlovačkog tjednika i Radio Karlovca. Ovako zloupotrebljava Inkasator i nabija troškove za čestitku koju je mogao odaslati mnogo jeftinije. Gradski proračun nije namijenjen Jelićevoj promociji. Isus uči skromnosti – upozorava Jasna Plevnik.

 Smatra da je Karlovac mrtav grad i da bi najljepša čestitka građanima bila kada bi ‘'uskrsnuo'’.

 – Da se otvorio pogon, vidjeli bismo da se grad budi. Jelić je već sedam godina visoko u lokalnoj politici, a što je napravio?! Nije oduvijek kriza na koju se često poziva kao opravdanje. Došao je u fazu gdje ne može građanima ništa ponuditi, osim ovakvih formalnosti. Ali on nije izabran samo da ispunjava proceduru – kaže Plevnik.

 Bez gradonačelnika

 Nastavlja da je Jelić najviše opsjednut time hoće li dobiti izbore i kakav će status imati u HDZ-u.

 – Ako imamo u Karlovcu jednog i pol novinara, kako tvrdi, onda slobodno možemo reći da nemamo gradonačelnika – poručuje.