mjesto za top banner
AUTOR B.K.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

1. KOLOVOZA 2012. 09:34h

Granični prijelaz Trnovec:Pronađena marihuana i hašiš kod Irca i Amerikanca

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Na granični prijelaz Trnovec jučer u 11.30 sati kao ulazni putnici doputovali su biciklisti: 21-godišnjak, državljanin Sjedinjenih američkih država i 18-godišnjak, državljanin Irske. Tijekom granične kontrole u prtljazi kod američkog državljanina pronađena su 2 PVC smotuljka ispunjena marihuanom težine 0,75 grama i hašiš težine 0,45 grama. Prije pregleda irski državljanin dragovoljno je predao 2 PVC smotuljka ispunjena marihuanom težine 0,45 grama i hašiš težine 0,30 grama. Obojica su kažnjeni novčanim kaznama.

U Čakovcu je jučer u vremenu od 14.30 do 15.30 sati nepoznati provalnik nasilno otvorio prozor na suvozačevim vratima na automobilu u vlasništvu 59-godišnjakinje iz Dragoslavca. Kroz nastali otvor otvorio je suvozačeva vrata, a zatim je iz unutrašnjosti automobila ukrao jedno prijenosno računalo i jedan mobitel. Materijalna šteta cijeni se na više tisuća kuna.

U polju Okoljec nedaleko grada Preloga, u vremenu od 25. do 31. srpnja nepoznati provalnik provalio je u skladište doma planinarskog društva iz Preloga. Iz skladišta je ukrao jednu motornu kosilicu i 10 metalnih stolica. Nakon toga provalio je u prostorije doma gdje je iz unutrašnjosti ukrao jedno plinsko kuhalo sa plinskom bocom, te više komada tanjura i pribora za jelo. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća.

Od 14. do 30. srpnja u Turčišću je nepoznati provalnik provalio u obiteljsku kuću 39-godišnjaka iz Čakovca. Nasilno je otvorio garažna vrata obiteljske kuće te je iz unutrašnjosti ukrao set ključeva i dio kompresorskog seta. Nakon toga provalio je u kamp-kućicu koja se nalazila u dvorištu, ali iz unutrašnjosti nije
ništa ukrao. Materijalna šteta cijeni se na više stotina kuna. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su tešku krađu počinili 13-godišnjak i 10-godišnjak iz Piškorovca. Protiv počinitelja podnijeti će se posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Čakovcu.

U noći sa ponedjeljka na utorak u Štefancu je nepoznati kradljivac iz otključanog štaglja ukrao 40 komada tovljenih pataka težine oko 3 kg, u vlasništvu 42-godišnjaka iz Štefanca. Materijalna šteta cijeni se na nekoliko tisuća kuna.