mjesto za top banner
AUTOR B.K.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

1. KOLOVOZA 2012. 09:34h

Granični prijelaz Trnovec:Pronađena marihuana i hašiš kod Irca i Amerikanca

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Na granični prijelaz Trnovec jučer u 11.30 sati kao ulazni putnici doputovali su biciklisti: 21-godišnjak, državljanin Sjedinjenih američkih država i 18-godišnjak, državljanin Irske. Tijekom granične kontrole u prtljazi kod američkog državljanina pronađena su 2 PVC smotuljka ispunjena marihuanom težine 0,75 grama i hašiš težine 0,45 grama. Prije pregleda irski državljanin dragovoljno je predao 2 PVC smotuljka ispunjena marihuanom težine 0,45 grama i hašiš težine 0,30 grama. Obojica su kažnjeni novčanim kaznama.

U Čakovcu je jučer u vremenu od 14.30 do 15.30 sati nepoznati provalnik nasilno otvorio prozor na suvozačevim vratima na automobilu u vlasništvu 59-godišnjakinje iz Dragoslavca. Kroz nastali otvor otvorio je suvozačeva vrata, a zatim je iz unutrašnjosti automobila ukrao jedno prijenosno računalo i jedan mobitel. Materijalna šteta cijeni se na više tisuća kuna.

U polju Okoljec nedaleko grada Preloga, u vremenu od 25. do 31. srpnja nepoznati provalnik provalio je u skladište doma planinarskog društva iz Preloga. Iz skladišta je ukrao jednu motornu kosilicu i 10 metalnih stolica. Nakon toga provalio je u prostorije doma gdje je iz unutrašnjosti ukrao jedno plinsko kuhalo sa plinskom bocom, te više komada tanjura i pribora za jelo. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća.

Od 14. do 30. srpnja u Turčišću je nepoznati provalnik provalio u obiteljsku kuću 39-godišnjaka iz Čakovca. Nasilno je otvorio garažna vrata obiteljske kuće te je iz unutrašnjosti ukrao set ključeva i dio kompresorskog seta. Nakon toga provalio je u kamp-kućicu koja se nalazila u dvorištu, ali iz unutrašnjosti nije
ništa ukrao. Materijalna šteta cijeni se na više stotina kuna. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su tešku krađu počinili 13-godišnjak i 10-godišnjak iz Piškorovca. Protiv počinitelja podnijeti će se posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Čakovcu.

U noći sa ponedjeljka na utorak u Štefancu je nepoznati kradljivac iz otključanog štaglja ukrao 40 komada tovljenih pataka težine oko 3 kg, u vlasništvu 42-godišnjaka iz Štefanca. Materijalna šteta cijeni se na nekoliko tisuća kuna.