mjesto za top banner
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

13. RUJNA 2012. 08:36h

HAK: Zbog jake bure prekinut promet za vozila I. skupine na Krčkom mostu

Krčki most

Foto

Hrvatska
0

Tekst

 Zbog bure na Krčkom mostu zabrannjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle ( I. skupina), a na Jadranskoj magistrali ( D8) od Bakra do Senja dodatno i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom( I. i II. skupina), izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Jak vjetar usporava promet na dionici autoceste A6 Rijeka- Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Preporuča se rizičnim kategorijama vozila (motocikli, autobusi na kat, kamp prikolice, hladnjače i furgoni sa metalnim sanducima) da koriste obilazni smjer preko D3 Delnice - Kikovica zbog udara vjetra.

Zbog vode na kolniku zatvorena je državna cesta D3 u Čakovcu (južna obilaznica), a vozi se obilazno kroz grad.

Opreznije treba voziti u većem dijelu zemlje po mokrim i skliskim kolnicima, mogući su i odroni posebice na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (D8).

Danas od 8 sati do 16. rujna u 7 sati za sav promet bit će zatvorena državna cesta D503 na dionici Kakma-Jankolovica, zbog održavanja 59. svjetskog natjecanja orača. Obilazak na relaciji Biograd n/m-Benkovac: Pakoštane-Vrana-Benkovac, i obrnuto.

Od 7 do 14 sati bit će privremeno zatvorena državna cesta D525 Pleternica-Stari Slatnik-Slobodnica-A3 na cestovno željezničkom prijelazu u Slobodnici. Obilazni pravac iz smjera Slavonskog Broda za Požegu i Novu Gradišku je: Sjeverna vezna cesta-nadvožnjak Čaplja-Brodsko Vinogorje-Gromačnik-Bartolovci, i obrnuto.

Od 9,30 do 10 sati zbog miniranja na gradilištu tunela „Transformatorska stanica Srđ“ (D8), promet će biti prekinut u trajanju od 2 do 5 minuta.

U Zagrebu, zbog radova na sjevernom kolniku Jadranske avenije, promet teče dvosmjerno (na dijelu kolnika preko nadvožnjaka iznad kanala Sava-Odra, između rotora i čvora Lučko). U vrijeme pojačanog prometa moguće su poteškoće.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti plove redovito. U prekidu je katamaranska linija Novalja- Rijeka.

(Hina)