mjesto za top banner
AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

14. TRAVNJA 2012. 12:40h

HČSP: Neka se Vlada ispriča ili neka podnese ostavku

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Dan nakon što im je Vlada zabranila prosvjed predstavnici HČSP-a i njihovi gosti iz Mađarske, Bugarske, Francuske i Belgije održali su tiskovnu konferenciju na kojoj su svi odreda optužili Vladu za protuustavnu i protuzakonsku zabranu njihovog okupljanja.

Požalili su se na kompletni politički establišment i najveći dio medija što su ih predstavili kao naciste i fašiste, a oni tvrde da su samo nacionalisti.

O zabrani okupljanja po svemu sudeći bit će riječi u Vijeću Europe i u Europskom parlamentu ali i u parlamentima Mađarske i Bugarske. Tako je Jobbikov zastupnik u mađarskom parlamentu Gyorgygyula Zagyva rekao da će osobno prosvjedovati protiv skandaloznog postupanja hrvatske vlade prema njemu i njegovim kolegama, a da će o zabrani raspravu provesti i njihovi zastupnici u Europskom parlamentu.

Svi su redom rekli da nemaju nikakve pretenzije prema hrvatskom teritoriju i da je Vlada grubo prekršila svoja ustavna načela te da će zbog toga tražiti zadovoljštinu na sudu, a novac koji će dobe kao odštetu donirat će selu Laslovu.

Josip Miljak, predsjednik HČSP-a, očekuje da se vlada Zorana Milanovića svima ispriča ili da podnese ostavku. Najavili su da će se u posljepodnevnim satima turistički prošetati Zagrebom.